avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am voie sa consult dosarul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am voie sa consult dosarul?

trebuie sa apara raspunsul trimis la dosar de expert. eu lucrez de la 7 la 15 iar arhiva are program 9-14. intrebarea mea este, poate sotia mea sa consulte dosarul in locul meu? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 12:54, 4 Aprilie 2011
nu, daca nu este parte in proces, decat cu imputernicire notariala. va puteti angaja un avocat care sa se ocupe de dosar.
Principial, procesul civil (intuind ca este vorba de un asemenea proces) este public si din acest punct de vedere oricine ar putea avea acces la actele dosarului.
Exista si parerea (pe care nu o impartasesc, dar o sustin majoritatea grefierelor :)) ca in cadrul actelor depuse la dosar pot fi si inscrisuri ori informatii care nu sunt de interes public si atunci numai partile (personal ori prin reprezentant) sunt in drept sa vada toate actele dosarului. Conform acestei pareri nici sotia, daca nu este parte in dosar, nu poate veddea acest dosar in locul dvs., decat cu imputernicire incheiata notarial (mandat special).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie dosar cris87 cris87 buna ziua sunt intr-un proces de stabilire paternitate ,am facut testul adn insa rezultatul v-a fi trimis prin posta direct la judecatorie,abia dupa o luna si ... (vezi toată discuția)
Se poate anula un act de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager dacă semnăturile ambelor părți sunt false și dacă vânzătorul este decedat? ValentinoGaravani ValentinoGaravani Buna ziua,se poate anula un act de vânzare cumpărare cu uzufruct viager dacă semnăturile ambelor părți sunt false?si dacă vânzătorul este decedat? (vezi toată discuția)
Expert raul89 raul89 Buna seara. In cazul efectuarii unei expertize extrajudiciare grafoscopice, expertul are dreptul sa consulte documente existente in arhivele unor institutii ... (vezi toată discuția)