avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copie dosar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copie dosar

buna ziua
sunt intr-un proces de stabilire paternitate ,am facut testul adn insa rezultatul v-a fi trimis prin posta direct la judecatorie,abia dupa o luna si jumatate.
pot afla rezultatul testului inainte de infatisarea la proces?am inteles ca exista posibilitatea cererii dosarului pentru copierea lui si atunci sa fie atasat si rezultatul testului.
este posibila aceasta posibilitate?si ce implica acest lucru?
asta pentru a evita emotiile in timpl sedintei de judecata?

multumesc
Avocatul dvs are dreptul sa consulte dosarul la arhiva , cu 2 zile inainte de infatisare. Daca nu aveti avocat si va reperezentati singur, atunci probabil ca dvs aveti acest drept. Nu aveti de ce sa faceti copie a dosarului, dar il puteti consulta.
inainte cu minim o saptamana de data urmatorului termen de judecata, sa mergeti la arhiva instantei;solicitati arhivarului sa vizionati dosarul dvs.In cazul in care cele care va intereseaza sunt deja in dosar, formulati pe loc o cerere de eliberare a unor copii din dosar(mentionand care file anume).sa aveti asupra dvs achitata(la orice oficiu postal) o taxa judiciara pe numele dvs de 3-4 lei si 3-4 timbre judiciare.va trebui sa atasati la cerere o taxa de 1 leu si 0.15 lei timbru judiciar pt fiecare pagina.

nu doar avocatul are acces la dosarul cauzei.
au acces la dosarul cauzei oricare dintre parti, in mod direct sau prin imputerniciti(avocati,mandatari,etc)
se poate face copie inj orice moment dupa tot dosarul,cu conditia sa se achite taxele aferente( 1 leu taxa timbru si 0.15 lei timbru judiciar) pt fiecare pagina.
dosarul poate fi vizionat oricand la arhiva instantei la care se afla pe rol.
preferabil ar fi inainte cu 3-4 zile inainte de termen, sa nu se remita dosarul catre instanta.Si in acel caz,poate fi facuta o cerere si mers cu ea direct grefierului de sedinta

Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2012
gi-jane2, moderator
multumesc tare mult pentru raspunsuri.
cu siguranta imi sunt folositoare
inca o intrebare va rog,procesul se tine in alta localitate,ce presupune mandatarea unei persoane?
trebuie sa intocmesc o delegatie scrisa?
multumesc
Daca vorbim de mandatarea unui avocat , atunci vorbim de incheierea un contract de asistenta juridica in baza caruia va fi eliberata imputernicirea avocatiala si de un onorariu avocatial aferent contractului incheiat.
Daca vorbim de mandatarea unei persoane care nu este avocat, atunci vorbim de o procura notariala.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Eliberare certificat de grefa tatiana28 tatiana28 Buna seara.Am nevoie de un certificat de grefa,problema este ca locuiesc in alta localitate si as dori sa fac o cerere pt eliberarea certificatului si sa o ... (vezi toată discuția)
Hotararea de divort si de partaj anymaryh anymaryh Buna ziua! Daca se poate sa ma ajutati intr-o problema!!! Am terminat divortul de comun acord la inceputul lui feb 2010 si partajul prin tranzactie de comun ... (vezi toată discuția)
Cum fac rost de o copie a plangerii penale de la dosar diana2202 diana2202 buna ziua vreau sa imi fac copie de la dosar a cererii de chemare in judecata si nu stiu cum sa procedez (vezi toată discuția)