avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... eliberare certificat de grefa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

eliberare certificat de grefa

Buna seara.Am nevoie de un certificat de grefa,problema este ca locuiesc in alta localitate si as dori sa fac o cerere pt eliberarea certificatului si sa o trimit prin fax impreuna cu timbru judiciar de 0.15 lei si taxa de timbru 1 leu urmand ca saptamana viitoare sa merg in aceea localitate sa ridic certificatul de grefa.Se accepta cererea trimisa prin fax?trebuie sa specific in cerere ca doresc sa ridic certificatul personal,pentru a nu mai pierde timpul cu posta?
Nu sunt lamurita cu taxa de timbru,pot sa o platesc la serviciul taxe si impozite din localitatea mea?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: iris9 , utilizator 14:38, 13 Mai 2011
Cererea se poate trimite prin fax ... dar ce faceti cu tmbrul si taxa de timbru? Acestea trebuie depuse in original.
Taxa de timbru se achita la primaria din localitatea de domiciliu.
Buna seara.Multumesc.As putea sa depun timbrul si taxa de timbru in original cand merg sa ridic certificatul de grefa?Sa specific in cerere ca le voi depune in original cand merg dupa certificat?
luati nr de tel al instantei cu pricina de pe portalul instantelor de judecata (just.ro) si informati-va direct la arhiva respectiva. Explicati ca trebuie sa va deplasati din alt judet si intrebati concret cum puteti proceda in mod optim pentru dvs ( o sa fiti placut surprinsa cat de amabili sunt angajatii cu pricina din anumite judete...eu cel putin asa am experimentat). Practica difera de la judet la judet si de la instanta la instanta. Oricum certificatul nu se trimite prin posta,va trebui ridicat personal sau prin mandatar cu procura speciala sau de un avocat.
cel mai bine ar fi sa programati dosarul la arhiva prin telefon pentru o anumita zi cand stiti cu certitudine ca veti fi in acea locatie si evident, sa va asigurati ca in ziua cand veti fi prezenta dvs in acea localitate se elibereaza in aceasi zi si certificatele de grefa......ca nu peste tot in tara se dau imediat.
in ziua stabilita de comun acord cu doamna de la arhiva va prezentati la instanta cu taxa de timbru si timbrul judiciar in original si se rezolva.
daca exista si alte solutii....astept sa ne fie impartasite si noua de colegii cu mai multa experienta sub acest aspect.
multumesc
Va multumesc pentru sfaturi.
Am trecut printr-o situatie asemanatoare cu a d-voastra. Eu am trimis prin posta cererea de eliberare certificat grefa, la care am atasat timbru si chitanta cu taxa de timbru in original(am trimis recomandata cu confirmare de primire) iar certificat de grefa mi-a fost trimis acasa tot prin posta. Este posibil sa trebuiasca sa trimiteti si un plic autoadrersat. Taxa judiciara se plateste la serviciul local de taxe sau intr-un cont la orice CEC. pentru a afla mai multe sunati la Arhiva instantei respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in anul 2023, am castigat un proces la tribunaul sectorului ... valeriapop valeriapop Buna ziua! In anul 2023, am castigat un proces la tribunaul sectorului 2 Bucuresti, dar nici pana azi nu am primit o copie a hotararii judecatoresti . ... (vezi toată discuția)
Intrebari - cuprins dosar contestatie, taxa timbru, permis kiddilau kiddilau Buna seara, 1.Daca fac o plangere la judecatorie impotriva unui proces verbal trebuie sa specific in contestatie ca vreau sa fiu judecat in lipsa ? (daca nu ... (vezi toată discuția)
Cine ma poate ajuta cu un raspuns cat mai explicit in problema mea bonaparte bonaparte Buna ziua ! Sunt divortata si sunt plecata din localitate. Cum il pot face pe fostul sot al meu sa imi trimita hotararea de divort care a venit la fosta mea ... (vezi toată discuția)