avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotararea de divort si de partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotararea de divort si de partaj

Buna ziua!
Daca se poate sa ma ajutati intr-o problema!!! Am terminat divortul de comun acord la inceputul lui feb 2010 si partajul prin tranzactie de comun acord la sf lui martie 2010. De unde pot sa scot hotararea (definitiva si irevocabile) de la divort si de la partaj? Pot sa le ridic eu sau trebuie neaparat un avocat ? cum se procedeaza? cu aproximatie cam in cat timp ? Cam ce costuri ar fi? am nevoie de 2 exemplare : pt mine si pt fostul sot.
In speranta ca imi veti raspunde, va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 21:41, 9 Aprilie 2010
Mergeti la arhiva Judecatoriei care a pronuntat hotararea si vedeti daca s-a redactat hotararea. Redactarea dureaza cel putin 30 de zile de la pronuntare. Dupa redactare, veti ridica exemplarul dv. si apoi trebuie sa le investiti cu formula definitiva si irevocabila, divortul pentru schimbarea numelui, presupun iar partajul, pentru intabularea dreptului de proprietate in cf.
Exemplarul fostului sot il poate ridica doar acesta sau un mandatar al acestuia, cu procura speciala, care poate fi orice persoana sau un avocat. Daca este un avocat, nu este necesara o procura autentica ci imputernicirea avocatiala.
Nu este necesar un avocat pentru ridicarea hotararii. ;)
Multumesc pentru raspuns!
Sotul are avocat si ne-a intrebat daca dorim sa ne scoata el hotararea de divort....si i-am raspuns ca da in 2 ex, ne-a solicitat cate o taxa de timbru de 4 lei pt fiecare si acum......are hotararea definitiva si irevocabila de divort in 2 ex , dar ne-a mai solicitat cate 200 lei de fiecare. Initial nu ne-a comunicat de cele 200 lei de fiecare. Acum eu pot sa merg pe cont propriu sa mai ridic aceasta horatare? Banuiesc asa o sa procedeze si cu cea de la partaj...alta hotarare....alti bani ???
hotararile vi se comunica la domiciliu.
pentru investirea hotararii cu mentiunea definitiva si irevocabila, aveti nevoie de o taxa de timbru de 2 lei, un timbru judiciar de 0.15 lei si de o cerere, care de obicei este o cerere tip si o gasiti la arhiva judecatoriei
dureaza cateva zile
Dar daca a fost deja ridicata in 2 exemplare de catre avocatul sotului, eu o mai pot ridica ?
Da.solicitati unde v-ati judecat cat copii doriti, cu taxele aferente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare sentinta divort csllngy csllngy Buna ziua. Divortul meu s-a pronuntat pe 8 decembrie 2010. Au trecut si cele 30 zile pt recurs. Acum vreau sa legalizez sentinta ( stampila definitiva si ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort mihaelach mihaelach Pot sa-mi schimb cartea de identitate daca hotararea de divort nu este stampilata cu mentiunea definitiva si irevocabila daca in aceea hotarare se specifica ca ... (vezi toată discuția)
Am castigat recursul! cum obtin copia dupa hotarare? chitzul chitzul Am castigat recursul pentru amenda de la politia rutiera. De la Informatii Sectia ix am fost plimbat la registratura, de acolo la arhiva, la arhiva m-au trimis ... (vezi toată discuția)