avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare somaj

Buna ziua,as dori sa stiu daca o societate comerciala poate da in somaj,o persoana la cerere care se reintoarce din crestere ingrijire copil,solicita aceasta deoarece trebuie sa faca o naveta zilnica nepermitandu-si acest lucru.
Si de ce acte ar fi nevoie sa solicite sau pe ce baza se da somajul.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters167247 , utilizator 09:57, 5 Aprilie 2011
Buna ziua .Pot primi somaj persoanele carora li s-a desfacut contractul de munca la initiativa unitatii, iar reintegrarea in munca nu mai este obiectiv posibila la unitatea respectiva;Pentru a primi ajutorul de somaj, trebuie sa depuneti urmatoarele acte la agentiile teritoriale pentru ocuparea fortei de munca:
cerere pentru obtinerea indemnizatiei
carte de identitate – original si copie
acte de studii si de calificare – original si copie
certificat de nastere – original si copie
certificat de casatorie – original si copie
adeverinta medicala din care rezulta ca esti apt de munca
acte originale eliberate de organele financiare teritoriale din care sa rezulte ca nu ai alte venituri
declaratia pe propria raspundere ca nu ai alt loc de munca
alte acte, dupa caz.
Daridari a scris:

Buna ziua,as dori sa stiu daca o societate comerciala poate da in somaj,o persoana la cerere care se reintoarce din crestere ingrijire copil,solicita aceasta deoarece trebuie sa faca o naveta zilnica nepermitandu-si acest lucru.
Si de ce acte ar fi nevoie sa solicite sau pe ce baza se da somajul.
Va multumesc

Sa nu semnati cerere de desfacere contract de munca ( nici demisie). Ca sa puteti primi somaj, trebuie sa va disponibilizeze societatea. Mare atentie!

:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberarea actelor dupa incetarea preavizului azalee azalee Buna ziua! In luna februarie am fost disponibilizata si am fost nevoita sa stau in presaviz pana pe data de 26.02.2010. La incetare am primit doar fisa ... (vezi toată discuția)
Conditii si documente necesare inscrierii la somaj anastasislavinia anastasislavinia Am lucrat neintrerupt 20 ani la o firma de stat pana la 1 ianuarie 2011, am fost disponibilizat cu salarii compensatorii dar s-a desfacut contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj dupa concediu crestere copil stirbu doina stirbu doina pina pe data de 21martie 2011 sunt in concediu pentru cresterea copilului.inaintea celor 2ani de concediu,am avut 12luni lucrate la 2societati com.,ultima la ... (vezi toată discuția)