avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract - angajat mutat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract - angajat mutat

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: un angajat lipseste nemotivat din 03.01.2011, in data de 29.03.2011 ii trimit convocare prin posta, iar in data de 01.04.2011 primesc plicul inapoi de la posta cu mentiunea " destinatar mutat". In aceasta situatie cum ii desfac eu contractul de munca? nu am nr. de telefon, nu am nimic.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 4 Aprilie 2011
Ati trimis scrisoarea cu confirmare de primire?
Da
1. Codul muncii spune:
Art.267...
(2) În vederea desfăşurării cercetării disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat în scris de persoana împuternicită de către angajator să realizeze cercetarea, precizându-se obiectul, data, ora şi locul întrevederii.
(3) Neprezentarea salariatului la convocarea făcută în condiţiile prevăzute la alin.(2) fără un motiv obiectiv dă dreptul angajatorului să dispună sancţionarea, fără efectuarea cercetării disciplinare prealabile.

2. Asadar emiteti decizia de concediere (in care specificati ca nu s-a prezentat la comisie).
Daca nu a primit convocarea cum poate sa se prezinte la comisia de disciplina? ... destinatar mutat aceasta este mentiunea ... cred ca ar fi mai bine sa ii mai trimiteti inca o data convocarea si apoi sa decideti aplicarea art.267 C.mun. avand in vedere ca acesta nu v-a adus la cunostinta schimbarea domiciliului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat nu ridica convocator disciplinar meridianbet_hr meridianbet_hr Buna! Ma confrunt cu o situatie pe care poate ati intalnit-o si voi pana acum. La momentul in care am inceput sa lucrez la actuala firma am gasit pontate ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate vasilelacramioara vasilelacramioara buna seara, va rog frumos, sa ma lamureasca si pe mine cineva ca am urmatoarea situatie , un salariat lipseste de pe data de 10.05.2011 si nu poate fi ... (vezi toată discuția)
Care este procesul pentru desfacerea contractului de munca cu litera a? Anddy Anddy Buna ziua, Imi puteti spune care este procesul de desfacere al contractului de munca cu litera a? In cat timp de la demisie se poate face? Se poate ca ... (vezi toată discuția)