avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua,

din casatoria cu fosta sotie a rezultat un copil.Am fost obligat la pensie alimetara in cuantum de 25 % din venit.Recent ea s-a maritat din nou.Pot cere o micsorare a pensie alimentare pt faptul ca acum copilul are 2 parinti care il intretin?
multumesc1
Nu sunt avocat, dar NU cred ca puteti!
Pana la urma, doar Dvs. si fosta sotie ii sunteti parinti acelui copil si aveti obligatii fata de acesta, nu si noul sot!
Ati fi putut cere micsorarea pensiei daca Dvs. ati mai avea un alt copil si atunci era alta situatie!
Dar nu e nimeni altcineva obligat, legal, sa va intretina copilul financiar.
in primul rand cum puteti spune ca ati fost obligat sa platiti pensie 25%,obligat sa oferiti copilului dvs strictul necesar, stiti nevoile copilului? probabil ca le stiti pe ale dvs, si tatal adevarat e tatal care creste acest copil, acuma culmea daca are un tata adevarat dvs vreti sa va fofilati sa platiti, chiar nu va e rusine? e copilul dvs, nu il iubiti? e sange din sangele dvs, cum e cu putinta sa gandeasca un asa zisul tata asa ceva, sunte-ti un exemplu, dar negativ pentru societate
nu va judec eu, imi cer iertare, dar nu e drept, ce sa mai asteptam de la straini?
Buna ziua,dnul.Marius.
Stimate domn,daca nu ati fi fost divortat de mama copilului dvs.,si ati fi fost in continuare o familie,intregul dvs.venit ( salariu..etc...) ar fi fost consumat in familie,corect ?
Corect spun si eu,si foarte posibil ca in anumite momente sa fie nevoie de mai multi bani pentru " neprevazute "...asa ca...:help:
Sotul doamnei s-a casatorit cu dinsa si ( are obligatia sa-si intretina sotia), cred ca este un barbat constient ca trebuie sa aiba grija de fiul dvs.dar nu neaparat material,ci mai mult moral-educational.
Sper sa fiti un tata in adevaratul sens, si in afara procentului de 25%,sa contribuiti din cind in cind (un limita posibilitatilor dvs.materiale)ce cele necesare copilului dvs.Ginditi-va ca el creste si necesitatile la fel,curind cei 25% vor fi cam putini,dar asta este.
Fiti sigur ca sotul doamnei contribuie material la cresterea si educarea copilului,asa ca...
Copilul dvs. va fi toata viata indiferent de virsta,si de ce in timp sa rositi ca ati gindit macar diminuarea acestei sume...
" Sa ne fereasca Dumnezeu,sa fim judecati de proprii nostrii copii" :acute:
Din punct de vedere legal, actualul sot al mamei nu are nici o obligatie fata de copilul dv. Cei obligati la intretinerea copilului sunteti dv si mama acestuia.
din fericire, sunt in somaj si inca am un venit din care pot plati cei 25 %, din pacate luna viitoare nu o sa il mai am si nu stiu din ce venit o sa il mai pot plati.inainte de a judeca ar fi bine ca unii sa se abtina sau sa stie situatia in fapt pt a se putea pronunta asupra motivului cererii mele.multumesc pt raspunsuri

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei alimentare ulea ulea Am 2 copii, unul de 3.10 luni iar celalalt de 8 luni. Nu sunt casatorita cu tatal copiilor. Acesta, tatal, plateste dintr-o casatorie anterioara, pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere vali63 vali63 As dori sa stiu daca la recalcularea pensiei alimentare se iau in considerare toti copiii din toate casatoriile s-au numai la cei care plateste deja pensie. ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor ionz ionz Exista vreo lege, normativ, OG prin care se specifica suma minima a pensiei de intretinere in situatia in care nu am nici un venit - nu am nici ajutor de ... (vezi toată discuția)