avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere minor

Exista vreo lege, normativ, OG prin care se specifica suma minima a pensiei de intretinere in situatia in care nu am nici un venit - nu am nici ajutor de somaj, bunuri sau mijloace din care sa platesc pensie alimentara?
In situatia asta trebuie sa plateasca pensia sotia actuala sau cum se procedeaza , pentru ca ex sotia ma ameninta cu dosar penal - inchisoare ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:43, 13 Februarie 2012
Sotia trebuie sa dovedeasca reaua credinta, adica aveti bani si nu vreti sa platiti.Totusi, nu poate creste singura copilul.................
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2012
avvalentina, utilizator
Daca nu va permiteti sa achitati pensia stabilita , puteti face cerere de micsorare a acestei pensii.
Nu, sotia dvs nu poate fi obligata sa va intretina copilul
In situatia mea ca nu am incasat salariile pe 2 ani si sunt inscris la masa credala a societatii intrata in insolventa, poate sa-mi faca dosar penal pentru neplata? eu am platit lunar totusi o suma, intrebarea este care este suma minima impusa de lege si ce lege stipuleaza aceasta?
In momentul de fata nu am serviciu si de aceea intreb care este suma minima impusa de lege.

Daca actuala sotie a mea nu este obligata sa-mi plateasca pensia alimentara pentru copilul din casatoria anterioara, eu neavand serviciu momentan, dar pe mine ma obliga sa platesc pensie de intretinere, de ce le legea nu o obliga si pe mama copilului sa contribuie personal la intretinerea copilului - ea nu a lucrat niciodata in cei 17 ani cat are copilul - si legea accepta ca si contributie veniturile sotului actual ?
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
ionz, utilizator
Chiar daca va face plangere penala, nu are ce sa va faca daca dvs nu realizati venituri.
Pentru un parinte care nu munceste, se stabileste pensie raportat la venitul minim pe economie. Puteti cere ( daca va e mai usor) sa prestati in natura ( alimente/haine).
Actuala sotie nu poate fi obligata ca doar nu e al ei.. nici sotul mamei minorul nu e obligat direct.. insa locuiesc si se gospodaresc impreuna si de banii lui beneficiaza indirect si copilul dvs.. practic, copilul dvs e intretinut de altcineva care nu e obligat s-o faca. Altfel.. ce ar fi insemnat, mama nu munceste, dvs nu.. deci.. asta e, daca nu aveti.. ghinionul copilului.


Mama nu e obligata sa munceasca , insa e obligata sa-si intretina copilul, asa cum sunteti si dvs. Ea il intretine, dvs?
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara c_mircea c_mircea Daca unul dintre parinti are de platit pensie alimentara, dar nu munceste, deci nu are venit, are vreo urmare faptul ca nu poate plati pensia alimentara? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara alincristi24 alincristi24 Buna ziua, mi s-a incredintat copilul prin hotararre judecatoreasca in urma divortului, sotia fiind obligata sa plateasca pensie de intretinere la valoarea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara fara venit cipri_77 cipri_77 sotia are din prima casatorie un copil care a fost incredintat tatalui deci ii plateste pensie alimentara cu mine are al doilea copil vreau sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)