avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare extrabilantiera in cont 8035
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare extrabilantiera in cont 8035

poate ma puteti ajuta in urmatoarea problema: am achizitionat stampila asociatiei, asociatie a parintilor, fara scop patrimonial, neplatitoare de TVA...la achizitie am inregistrat 303 = 401 NIR la receptie, plata 401 = 5311, apoi dare in folosinta 603 = 303 cu bon de consum....sunt nelamurita cu inregistrarea extrabilantiera in Debit 8035....este obligatorie aceasta inregistrare? la toate obiectele de inventar se face inregistrare extrabilantiera?
va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ContSters167247 , utilizator 20:59, 5 Aprilie 2011
thesimonelu a scris:

am inteles, multumesc....voiam sa stiu daca il inregistrez prin registru jurnal, cartea mare se face si pt 8035?

8035 fiind cont extrabilantier, se tine in partida simpla si, ca urmare, nu se face cartea mare.
uzura obiectelor de inventar cand se inregistreaza? mereu se inregistr si uzura?
Obiect de inventar

Bun cu o valoare mai mica decat limita prevazuta de lege pentru a fi considerata mijloc fix, indiferent de durata lui de serviciu sau cu o durata mai mica de un an, indiferent de valoarea sa, precum si bunurile asimilate acestuia..

Categorie speciala de active care se gasesc intre imobilizari si stocuri si care sunt incadrate in categoria activelor circulante, datorita posibilitatii lor de recuperare intr-o perioada mai mica de un an.

Spre exemplu, echipamentul de protectie, echipamentul de lucru, imbracamintea speciala, mecanismele, dispozitivele, verificatoarele, aparatele de masura si control, matritele folosite la executarea anumitor produse si alte obiecte similare.

Din punct de vedere contabil, sunt stocuri din cumparari sau din productie proprie care indeplinesc, de regula, functia de mijloace de munca. Deoarece au unele insusiri similare cu mijloacele fixe dar si cu activele circulante, normele contabile prevad posibilitatea optiunii in ce priveste contabilizarea consumului acestor bunuri. Astfel, valoarea obiectelor de inventar se poate include integral in cheltuieli, la darea lor in folosinta, sau esalonat, intr-o perioada de cel mult trei ani, pe baza de scadentar.

Depinde de politica fiscala a societatii.

:luck:

Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
ContSters167247, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare stampila unitatii thesimonelu thesimonelu am achizitionat stampila asociatiei, asociatie a parintilor, fara scop patrimonial, neplatitoare de TVA...la achizitie am inregistrat 303 = 401, plata 5311 = ... (vezi toată discuția)
Obiect de inventar katica katica SC a achizitionat diverse obiecte de inventar pe parcursul anilor 2007,2008 pt care nu s-a facut inregistrarea 603=303. Este gresit daca aceasta descarcare se ... (vezi toată discuția)
Uzura obiect inventar florisp2009 florisp2009 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum se poate evidentia uzura unui obiect de inventar de 1700 lei. uzura integrala 603 = 303 cu suma de 1700 ... (vezi toată discuția)