avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere politie pentru furt masina
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere politie pentru furt masina

Buna ziua. Va rog sa-mi acordati si mie putin ajutor.

Din bunatate am imprumutat cuiva un autovehicul. Persoana respectiva refuza acum sa-mi inapoieze masina. Cum ar trebui sa procedez? Sa merg la politia rutiera sa declar masina furata? Sa merg la sectia de politie de care apartin sa depun o langere? Practic eu am dat de buna voie masina...insa toate actele sunt la mine (talon, asigurare, Casco). Stiu unde locuieste persoana, unde lucreaza...practic am toate datele despre ea.

Mai grav este ca persoana este fosta mea sotie...suntem divortati de mai multe de jumatate de am....iar masina de care va spun este proprietatea mea, de dupa hotararea de divort....imi apartine in totalitate....si practic ea nu are niciun drept asupra ei...

Ma retine faptul ca am fost casatoriti.

Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 21:50, 17 Iunie 2008
va sfatuiesc sa anuntati politia
Depinde de relatia existenta acum intre dvs. si fost sotie. Incercati sa recuperati masina si pe cale amiabila...
Inteleg ca partajul bunurilor comune a fost finalizat si autoturismul a ramas in proprietatea Dvs.

Va sfatuesc urmatoarele:
1) incercare de rezolvare amiabila. este bine ca la aceasta tentativa se aveti si martori
2) in caz de nereusita sa va adresati politiei
3) in final, daca nu ati reusit prin primele doua metode, intentati proces prin care solicitati obligarea la restituirea autoturismului. In plus puteti cere daune materiale pentru uzura autoturismului in perioada in care nu a fost in posesia Dvs. De asemenea puteti cere daune pentru lipsa de folosinta a autoturismului.

In niciun caz sa nu incercati sa va recuperati autoturismul profitand de faptul ca aveti cheile acestuia.

Succes!!!!!!!!!!!!!!!!!
Masina aceasta este cumparata de mine....cam la 6 luni dupa finalizarea divortului nostru. Deci...ea nu are nicio legatura cu bunul meu.

Cam cat dureaza procedurile politiei???
Depuneţi o plângere penală pentru abuz de încredere - art. 213 Cod penal şi dacă nu veţi primi maşina în scurt timp, veţi depune şi o acţiune civilă prin care solicitaţi restituirea vehiculului cu daune.
Vă recomand angajarea unui avocat! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare dauna andrei_0 andrei_0 Buna ziua, In cazul unui dosar de dauna totala al unui autoturism, este necesar ca autoturismul sa fie evaluat de catre un inspector de daune fizic? Intreb ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere? tigerban tigerban Buna seara. Ma confrunt cu un caz des intalnit dar care a luat o intorsatura ceva mai ciudata. Eu sunt detinatorul unui autoturism si am vrut sa`mi ... (vezi toată discuția)
Revendicare masina ursacheurse ursacheurse buna ziua, pot revendica masina mea de la un prieten? i-am imprumutat-o fara sa facem vreun contract, sau act semnat si acum nu mai mi-o restituie la cerintele ... (vezi toată discuția)