avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contract de cesiune creante
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contract de cesiune creante

Eu societatea A am achizitionat marfa de la firma B. Nu am bani sa platesc si asa apare societatea C (nu am colaborat niciodata cu aceasta societate). In contract am urmatoarele roluri:
- firma B este CEDENTUL
- firma A este DEBITORUL CEDAT
- firma C este CESIONARUL
Cum fac inregistrarile contabile in cazul contractului de cesiune creante?
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 20:40, 4 Aprilie 2011
401 (B) = 462 (C)

C apare ca un creditor pentru A in baza contractului de cesiune.

Daca nu aveti bani sa platiti - nicio problema : B a scapat de grija sa va ceara banii, insa si-a cedat creanta lui C. Caruia va trebui sa ii platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de cesiune creanta dumilor dumilor Buna ziua! Avem urmatoarea situatie: \" A \" are datorie la \" B \" si \" B \" are datorie la \" C\". 1. cine este creditor cedent, cesionar si creditor ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune creante/datorii ContSters109653 ContSters109653 Societatea A are in derulare un contract cu CEC - Cec-ul a finantat cumpararea unui apartament si societatea achita rate la CEC. Societatea (administratorul) ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta Societatea X incheie un contract comercial de vanzare- cumparare cu societatea Y. Raporturile comerciale dintre cele 2 sunt variate, ajungandu-se si la plata ... (vezi toată discuția)