avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contract de cesiune creante
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contract de cesiune creante

Eu societatea A am achizitionat marfa de la firma B. Nu am bani sa platesc si asa apare societatea C (nu am colaborat niciodata cu aceasta societate). In contract am urmatoarele roluri:
- firma B este CEDENTUL
- firma A este DEBITORUL CEDAT
- firma C este CESIONARUL
Cum fac inregistrarile contabile in cazul contractului de cesiune creante?
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 20:40, 4 Aprilie 2011
401 (B) = 462 (C)

C apare ca un creditor pentru A in baza contractului de cesiune.

Daca nu aveti bani sa platiti - nicio problema : B a scapat de grija sa va ceara banii, insa si-a cedat creanta lui C. Caruia va trebui sa ii platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de cesiune creanta dumilor dumilor Buna ziua! Avem urmatoarea situatie: \" A \" are datorie la \" B \" si \" B \" are datorie la \" C\". 1. cine este creditor cedent, cesionar si creditor ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune creante/datorii ContSters109653 ContSters109653 Societatea A are in derulare un contract cu CEC - Cec-ul a finantat cumpararea unui apartament si societatea achita rate la CEC. Societatea (administratorul) ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta Societatea X incheie un contract comercial de vanzare- cumparare cu societatea Y. Raporturile comerciale dintre cele 2 sunt variate, ajungandu-se si la plata ... (vezi toată discuția)