avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Probleme stagiu evaluator imobiliar
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Probleme stagiu evaluator imobiliar

Buna ziua! De ceva vreme ma lupt si eu sa termin un stagiu ca evaluator imobiliar la ANEVAR. Problema este ca in primul rand modul de realizare al stagiului este absurd si ineficient... suntem pusi sa gasim noi 5 imobile de evaluat ( de parca asa ceva s-ar gasi pe toate drumurile) si sa intocmim cam tot noi singuri 5 rapoarte de evaluare... Problema cea mai mare este insa cu actele si documentele care deseori lipsesc sau nu prea sunt usor de obtinut de la proprietari chiar si in copie, precum actele de proprietate. De la un evaluator am aflat ca pentru examen sunt necesare cel putin 3 copii de documente: copii dupa act de proprietate, cadastru si intabulare. Totusi stau si ma intreb cu ce sunt acestea mai importante decat un memoriu sau o expertiza tehnica a imobilului sau chiar si o dovada a folosirii unor vanzari comparbile reale la metoda comparatiei..... ?
In primul rand aspirantul care devine la randul lui expert, va intra pe piata cu totul nepregatit, iar rapoartele pe care le va intocmi vor fi de "doi lei", ceea ce a inceput sa se cam vada din pacate. Ca sa nu mai punem si situatia in care e posibil sa aibe nevoie de un colaborator pentru ceva lucrari si nu are incredere sa apeleze la cel pe care l-a pregatit #-o cum ar fi normal.
Nu cred ca e bine sa renunti la sustinerea examenului. Este pacat de timpul pierdut, de sperantele si visele tale si nu in ultimul rand de banii cheltuiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atribuirea calitatii de expert evaluator Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Ma gandeam sa incep si eu niste cursuri de a deveni expert evaluator in domeniul imobiliar si in evaluarea intreprinderilor. Se merita oare? Imi ... (vezi toată discuția)
Informatii expert evaluator stagiar hln hln Buna ziua, Rog persoanele care desfasoara activitati de evaluare imobiliara sa ma ajute cu cateva informatii: 1. Stagiatura trebuie sa aiba ca durata ... (vezi toată discuția)
Info anevar - cursuri & stagiu practic dhaneeey dhaneeey Salutare, am o intrebare pt cei care au urmat cursurile ANEVAR. Cum ati reusit sa treceti peste stagiul practic? Pt ca dansii solicita acte de la spatii ... (vezi toată discuția)