avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Reprezentare \"pro bono\"
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Reprezentare "pro bono"

Stie cineva daca pentru a apara pro bono trebuie solicitata aprobarea Baroului...sau pur si simplu nu conteaza, este treaba avocatului.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 11:47, 8 Aprilie 2011
Este problema avocatului.
asta este si parerea mea...cum ramne atunci cu atributiile Decanului de a incuviinta apararile pro bono?in speta , am un caz pecare vreau sa-l apar pro bono...insa am termen miercuri, deci sunt in imposibilitate sa obtin vre-o aprobare de la Barou...
ce sa fac?
Din ce am vazut eu in instanta, se solicita ajutor public judiciar cu mentionarea unui anumit avocat care sa il reprezinte din oficiu. Conditiile sunt:
- sa aprecieze instanta ca se impune;
- avocatul respectiv sa fie inscris la oficii.

eu nu doresc sa fiu inscrisa la oficii...e alat problema ...eu doresc sa o rwprezint pro bono
Lege
Art. 31. - (1) Pentru activitatea sa profesională avocatul are dreptul la onorariu.

dreptul ...si nicidecum obligatia B-)

Statut
Art. 127. - (1) Contractul de asistenţă juridică trebuie să cuprindă în mod obligatoriu următoarele:
...
d) onorariul
...
(2) Lipsa elementelor prevăzute la alin. (1) lit. ...... şi d) ... atrage nevalabilitatea contractului dacă s-a produs o vătămare ce nu poate fi altfel remediată.

Ihi :hm: ...si cam a cui ar putea fi "vatamarea", daca eu, cel care are dreptul, nu ma vad deloc vatamat, iar celalalt care ar fi avut obligatia corelativa dreptului meu ...nici pe-atat ? B-)

Avand in vedere argumentele :) de mai sus, achiesez parerii ca ...e treaba avocatului.
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de asistenta juridica anca.popescu anca.popescu trebuie s-o reprezint pe cumnata mea la ONRC evident, nu pot sa-i iau bani ce trec in contractul de asistenta juridica la onorariu? (vezi toată discuția)
Urgent:avocat apara sot-mandat sau imputernicire av.? dandanaua dandanaua Sotul avocatului este reclamant intr-un litigiu (contencios).Poate avocatul sa-si apere sotul? In ce fel? Cu contract de asistenta si reprezentare juridica si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog ajutati-ma pro bono sa actionez in justitie ... Constantin3 Constantin3 Buna ziua, Va rog ajutati-ma pro bono ,sa actionez in justitie o companie care a infiintat ilegal un magazin fara acordul tatalui meu sub apartament si care ... (vezi toată discuția)