asta este si parerea mea...cum ramne atunci cu atributiile Decanului de a incuviinta apararile pro bono?in speta , am un caz pecare vreau sa-l apar pro bono...insa am termen miercuri, deci sunt in imposibilitate sa obtin vre-o aprobare de la Barou...
ce sa fac?
Din ce am vazut eu in instanta, se solicita ajutor public judiciar cu mentionarea unui anumit avocat care sa il reprezinte din oficiu. Conditiile sunt:
- sa aprecieze instanta ca se impune;
- avocatul respectiv sa fie inscris la oficii.
Lege
Art. 31. - (1) Pentru activitatea sa profesională avocatul are dreptul la onorariu.
dreptul ...si nicidecum obligatia B-)
Statut
Art. 127. - (1) Contractul de asistenţă juridică trebuie să cuprindă în mod obligatoriu următoarele:
...
d) onorariul
...
(2) Lipsa elementelor prevăzute la alin. (1) lit. ...... şi d) ... atrage nevalabilitatea contractului dacă s-a produs o vătămare ce nu poate fi altfel remediată.
Ihi :hm: ...si cam a cui ar putea fi "vatamarea", daca eu, cel care are dreptul, nu ma vad deloc vatamat, iar celalalt care ar fi avut obligatia corelativa dreptului meu ...nici pe-atat ? B-)
Avand in vedere argumentele :) de mai sus, achiesez parerii ca ...e treaba avocatului.