avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce pasi trebuie parcursi la iml si instanta pt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce pasi trebuie parcursi la iml si instanta pt devenire tutore?

Buna, vrem sa facem acte cu o doamna, avem grija de ea in schimbul casei. Are dementa medie si am inteles ca trebuie mers la iml unde trebuie declarata ca fiind incapabila sa ia decizii si apoi sa o facem pe sora dansei tutore. Ce pasi trebuie parcursi? Ce ar trebui sa se intample la iml? cum devine sora ei tutore, ce anume trebuie facut?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 09:30, 5 Aprilie 2011
Persoanele varstnice vor fi asistate la incheierea de acte de instrainare conform Lg. 17/2000.
Art. 30
Persoana varstnica, astfel cum este definita la art. 1 alin. (4), va fi asistata, la cererea acesteia sau din oficiu, dupa caz, in vederea incheierii unui act juridic de instrainare, cu titlu oneros sau gratuit, a bunurilor ce-i apartin, in scopul intretinerii si ingrijirii sale, de un reprezentant al autoritatii tutelare a consiliului local in a carui raza teritoriala domiciliaza persoana varstnica respectiva.

Art. 31
Obligatia de intretinere si de ingrijire, precum si modalitatile practice de executare a lor vor fi mentionate expres in actul juridic incheiat de notarul public.

Buna seara,

Este corect ce a spus doamna avocat mai sus, dar articolele respective se refera la persoanele varstnice care au discernamant.

Din mesajul dv. inteleg ca persoana cu care doriti sa faceti acte este bolnava si nu mai are discernamant. In acest caz, nu va trebuie un tutore, ci un curator care s-o reprezinte, nu s-o asiste.

Mergeti la autoritatea tutelara, ei va vor indruma pas cu pas.
Exact acelas aspect a reiesit si din postarea mea. Competenta apartine Autoritatii Tutelare care va trebui sa constate in ce forma se va asigura asistenta.
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
avvalentina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare nicoleta antonescu nicoleta antonescu va rog sa-mi spuneti daca este posibila incheierea unui contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager si clauza de intrectinere intre curator si cel asupra ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere batrana pusa sub interdictie LEne LEne Sunt implicat intr-un caz de persoana care sufera de Dementa Senila Alzheimer (diagnostic pus de IML) si de care eu cu sotia mea avem grija inca din decembrie ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu renta viagera lucialuca lucialuca Buna ziua! Ce riscuri implica pentru cumparator un contract de vanzare cumparare cu renta viagera? Ce precautii ar trebui sa isi ia cumparatorul pentru ca ... (vezi toată discuția)