avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Buna seara. In cuprinsul testamentului, este obligatorie mentiunea ca testamentul a fost citit testatoarei, care sa fi consimtit in consecinta in privinta continutului, in conditiile in care se precizeaza in cuprinsul acestuia ca redactarea textului din testament apartine notarului ? Testatoarea era bolnava, netransportabila, avand venerabila varsta de 93 de ani. Testamentul a fost intocmit la domiciliul testatoarei, fara ca cineva din familie sa stie, legatarul venind cu notarul la domiciliul testatoarei cand acestia erau plecati la serviciu. Legatara avea grija de testatoare, (fiind adusa chiar de familie pentru a avea grije de ea) cand erau plecati. Cu stima
Cel mai recent răspuns: Mihaela Luminita VATAVU , Avocat 08:54, 13 Aprilie 2011
Buna seara,

In cuprinsul testamentului nu se face o asemenea mentiune, dar se face in incheierea de autentificare (pe care o gasiti in continuarea textului testamentului, sau pe verso).
si oricum testamentul este esentialmente revocabil, ceea ce pp ca oricand testatoarea il poate revoca.
... si de asemenea, "la o adica", legatul poate fi supus reductiunii :D
(presupunand ca mostenitorii sunt rezervatari, daca ati spus despre "familie").
Buna ziua . Va multumesc pentru raspunsuri. Acea mentiune despre care vorbeam la inceput, nu apare mentionata nici in incheierea de autentificare de pe verso-ul testamentului. Poate fi atacat testamentul din acest punct de vedere ? Va multumesc anticipat. Cu stima
Buna ziua. Astept cu mult interes un raspuns. Cu stima

Alte discuții în legătură

Incheiere de autentificare notariala crimit crimit Se poate ataca in instanta un testament daca Incheierea de autentificare este gresit intocmita? (Dupa parerea mea...) Mai precis, aceasta incheiere arata ... (vezi toată discuția)
Testament ada48 ada48 Buna seara. In cazul unui testament autentic intocmit la domiciliul testatorului, am intalnit urmatoarea situatie: Textul testamentului este dactilografiat la ... (vezi toată discuția)
Aspect si forma testament vechi dariad dariad Cum ar trebui sa arate un testament autentic intocmit la vechiul Notariat de Stat in 1986? Ma refer la faptul daca textul redactat, nu incheierea de ... (vezi toată discuția)