avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aspect si forma testament vechi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aspect si forma testament vechi

Cum ar trebui sa arate un testament autentic intocmit la vechiul Notariat de Stat in 1986? Ma refer la faptul daca textul redactat, nu incheierea de autentificare de pe verso, era batut la masina de scris integral sau exista vreun formular tipizat impus de lege, unde se completau spatiile libere cu datele testatorului? Sau ce norme de redactare dactilografica erau pe atunci?
Cel mai recent răspuns: dariad , utilizator 10:24, 22 Martie 2013
Erau scrise la maşina, dactilografiate, pe verso apărea menţiunea Notariatul de Stat......
Daca era autentic era batut la masina. Acum depinde daca testamentul s a facut la deplasare, la domiciliu testatorului este posibil sa fie scris si cu alte mijloace. Insa faptul ca este autentic si nu este revocat I'l face valabil.
Daca s-a facut la domiciliul testatorului, este mentionat acest lucru undeva? La ce va referiti prin "cu alte mijloace"?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament ada48 ada48 Buna seara. In cazul unui testament autentic intocmit la domiciliul testatorului, am intalnit urmatoarea situatie: Textul testamentului este dactilografiat la ... (vezi toată discuția)
Testament raul89 raul89 Buna seara. In cuprinsul testamentului, este obligatorie mentiunea ca testamentul a fost citit testatoarei, care sa fi consimtit in consecinta in privinta ... (vezi toată discuția)
Testament olograf arunarun arunarun Buna ziua, Iata o situatie: tanti batrana , nevazator grad I, fara rude ,la activ cu vreo 20 de testamente facute si desfacute. In prezent ,ultimul ... (vezi toată discuția)