avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Buna seara. In cazul unui testament autentic intocmit la domiciliul testatorului, am intalnit urmatoarea situatie: Textul testamentului este dactilografiat la o masina de scris, probabil cea cu care s-a deplasat notarul la domiciliul testatorului, insa incheierea de autentificare de pe verso, este redactata la o alta masina de scris, caracterele fiind diferite. Testamentul a fost intocmit in 1971 iar in cuprinsul sau se mentioneaza ca a fost redactat, dactilografiat si autentificat la domiciliul testatorului. Este legala o astfel de practica ? Cu stima
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 09:49, 17 Aprilie 2012
Atata vreme cat consimtamantul a fost dat in fata notarului de stat iar autentificarea s-a facut in aceeasi zi, nu vad unde ar putea fi ilegalitatea.

Da, este legal. Autentificarea se poate face si la domiciliul testatorului.
Poate ca testamentul a fost redactat de catre o anumita persoana care putea fi testatorul sau o terta persoana la indicatia testatorului ( cu o masina de scris) , si evident autentificat de notar.Aceasta sa fie cauza existentei unor scrieri diferite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aspect si forma testament vechi dariad dariad Cum ar trebui sa arate un testament autentic intocmit la vechiul Notariat de Stat in 1986? Ma refer la faptul daca textul redactat, nu incheierea de ... (vezi toată discuția)
Testament - conditii de forma si fond ContSters24933 ContSters24933 Buna seara. Ma intereseaza conditiile de forma si mai ales de fond pentru intocmirea unui testament autentificat la notar public. Exista un model standard ... (vezi toată discuția)
Testament raul89 raul89 Buna seara. In cuprinsul testamentului, este obligatorie mentiunea ca testamentul a fost citit testatoarei, care sa fi consimtit in consecinta in privinta ... (vezi toată discuția)