avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat

Un tânăr de 31 de ani, din . s-a ales cu o bătaie zdravănă, sâmbătă, după o partidă de vânătoare. Iar ca tacâmul să fie complet, hoții i-au furat și bucata de mistreț care-i revenise în urma împărțirii vânatului.
Un caz demn de poveștile vânătorești i s-a întâmplat unui vânător din ., la sfârșitul săptămânii trecute. (31 de ani) a participat, sâmbătă, la o partidă de vânătoare organizată la . alături de alți cinci tineri. După câteva ore de alergat prin pădure, vânătorii au reușit să împuște un mistreț, pe care au decis să-l împartă “frățește”. Lui . i-a revenit o pulpă de aproximativ 10 kg. Bucuros că nu s-a întors cu mâna goală, și-a sunat părinții de la țară, anunțându-i că le va duce lor carnea.
“După ce am luat butul de mistreț, m-am dus acasă, am încuiat arma și cartușele și am plecat la țară. Am coborât la
. și, pentru că mama mă rugase să-i cumpăr ceva, am intrat într-un magazin de acolo. M-am așezat la o masă unde mai erau trei persoane și am servit o bere. Pentru că unul dintre cei cu care stăteam la masă era tot vânător, ne-am întins la vorbă. La un moment dat, am observat că rucsacul cu carne pe care îl așezasem lângă un frigider din magazin a dispărut. Cum, în același timp, am văzut ieșind din magazin un bărbat, am alergat după el, crezând că el mi-a furat rucsacul. Am reușit să-l prind, însă, fiind mai masiv decât mine, m-a lovit cu ceva la ceafă și a reușit să fugă”, își povestește tânărul vânător pățania.
Întorcându-se în magazin, . a încercat să sune la 112, însă în acel moment partenerii de la masă l-au luat la rost, iar unul dintre ei i-a aplicat o corecție, învinețindu-i ochii.
“Cei patru tineri cu care eram la masă, frații .au început să mă certe când au văzut că scot telefonul să sun la 112. s-a ridicat de la masă și a început să mă bată cu pumnii și picioarele.
N-aveam cum să ripostez de unul singur. Am mers la Poliție și am depus plângere. Eu nu vreau să-i bag la pușcărie, dar îmi vreau carnea de mistreț înapoi”, se plânge ghinionistul vânător.
Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și loviri și alte violențe. Potrivit certificatului medico-legal, leziunile tânărului de 31 de ani au fost produse prin lovire cu mijloace sau obiecte contondente și necesită cinci-șase zile de îngrijiri.
Cel mai recent răspuns: diana1sefa , utilizator 21:49, 4 Aprilie 2011
infractiunea de furt calificat este prevazuta in art.209 c. pen. iar infractiunea de lovire si alte violente este prevazuta in art 180 c. pen. astfel , art 180 indice 1 , alin 1c.pen, stimate vinatir ghinionist, zice: Lovireasau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu inchisoare de la 1luna la 3luni sau cu amenda.- , in alin. 2 al aceluiasi articol , aceleasi fapte savirsite , daca au pricinuit o vatamare ce necesita ingrijiri madicale de cel mult 20zile , se pedepsesc cu inchisoare de la 3luni la2ani sau cu amenda . mai departe , in alin 3 , se spune ca actiunea penala se pune in miscare la plingerea prealabila a persoanei vatamate. Si in sfirsit , in ultimul aliniat al aricolului amintit , ceea ce cred ca nu este cazul , se spune : Impacrea partilor inlatura raspunderea penala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat sevilla28 sevilla28 Și bătut, și cu mistrețul furat Un tânăr de 31 de ani, din s-a ales cu o bătaie zdravănă, sâmbătă, după o partidă de ... (vezi toată discuția)
Articolul 180 c.pen. dragomir_irina dragomir_irina Procesul meu penal s-a incadrat sub Articolul 180, Codul Penal. Prin urmare as dori sa aflu detalii cu privire la acest articol. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Mi-am batut prietena shi ea s-a dus la politzie ... help ! yooohooo yooohooo Am batut-o ... shi`a luat certificat medico-legal de 9 zile shi a stat in spital 3-4 zile ... am primit o citatzie sa ma prezint la politzie ... scrie nr de ... (vezi toată discuția)