avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Majorare capital prin cooptare asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Majorare capital prin cooptare asociat

Buna ziua!
Am urmatorul aspect: SRL cu asociat unic, vrea sa cesioneze toate partile sociale. Pe cesiune externa nu merge, dureaza foarte mult si exista riscul unei opozitii de la finante (datorii). M-am gandit la urmatoarea varianta: majorare capital social prin cooptarea unui nou asociat urmata imediat de cesiune interna.
Problema e ca nu stiu daca actul constitutiv permite: "Art. x Majorarea capitalului. Cap. soc. poate fi majorat pe baza hotararii asociatului unic, prin crearea de noi parti sociale, reprezentand noi aporturi in numerar sau in natura a asociatului unic, prin majorarea valorii nominale a partilor sociale existente in schimbul unor noi aporturi, sau prin incorporarea rezervelor, cu exceptia rezervelor legale, a beneficiilor etc cf. L 31/1990 republicata".
In situatia in care pe aceasta formulare nu este permis, ma gandesc ca operatiunea ar avea 3 pasi: 1. modificare act constitutiv, 2. majorare, 3. cesiune interna.
Credeti ca actuala formulare permite? Varianta aleasa de mine pentru cesionarea societatii este buna?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:59, 4 Aprilie 2011
1 si 2 in acelasi timp si 3 devine 2.
1.Majorare capital social prin cooptare de nou asociat si modificare act constitutiv;
2. Cesiune interna, modificare act constitutiv.
Dupa fiecare modificare a actului constitutiv trebuie intocmit un act constitutiv actualizat.( art. 204 alin. 4 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura cesiune parti sociale olden olden care este procedura scurta pentru cesionare parti sociale firma SRL exclus 30 zile publicare in M.O.F ? multumesc (vezi toată discuția)
Amanare dosar inmatriculare la rc Lucian T Lucian T Buna ziua, am depus la RC un dosar pentru inmatricularea unei SRL cu asociat unic. Prezentandu-ma la ghiseu sa ridic Certif. de Inmatr. mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)
asociat nou si administrator srl levilevel levilevel In ce masura asi putea sa intru intr-un SRL deja existent ca asociat nou si avand drepturile de administrator a societatii? Ma intereseaza care sunt ... (vezi toată discuția)