avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Amanare dosar inmatriculare la RC
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Amanare dosar inmatriculare la RC

Buna ziua,

am depus la RC un dosar pentru inmatricularea unei SRL cu asociat unic. Prezentandu-ma la ghiseu sa ridic Certif. de Inmatr. mi s-a spus ca dosarul a fost amanat deoarece Art. 9 din AC (referitor la majorarea capitalului social) nu este conform L. 31/1990. Va prezint mai jos continutul acestui articol si va rog, daca puteti, sa-mi spuneti ce este in neregula cu el.

Cu multumiri...

Art. 9. - (1) Majorarea capitalului social se hotărăşte de asociatul unic şi se face din:
a) aporturile de capital ale eventualilor asociaţi noi;
b) diferenţele favorabile din reevaluarea patrimoniului social;
c) rezervele legale;
d) beneficii;
e) alte surse prevăzute de lege.
(2) Cheltuielile aferente majorării capitalului social prin cooptarea de noi asociaţi (persoane fizice sau persoane juridice) se suportă, integral de aceştia.


Cel mai recent răspuns: Lucian T , utilizator 11:49, 11 Aprilie 2010
Buna seara.
Cred ca este vorba de art.9.(b) care nu se incadreaza la motivele pentru majorarea capitalului social , conform art.210(3) din Legea 31/1990.
Art. 210. -
(3) Diferenţele favorabile din reevaluarea patrimoniului vor fi incluse în rezerve, fără a majora capitalul social.


Ma tem ca aveti un act constitutiv "gandit" cu copy-paste dupa un model mai vechi de 7 ani. :sorry:
Va multumesc mult pentru raspunsuri. In mod sigur aici este problema. Daca elimin acest punct din AC ar trebui sa fie in regula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social Astept opinia specialistilor privind impunerea si temeiul legal, prin care capitalul social poate fi majorat pe seama fondurilor proprii create din profitul ... (vezi toată discuția)
Rezerve legale mona_genes mona_genes buna ziua. Am aport adus societatii de catre administrator , bani pe care acesta doreste sa ii lase in unitate .Este corect daca eu duc banii in rezerve ? Nu ... (vezi toată discuția)
Reducerea capitalului social la un sa mirabela_viorela mirabela_viorela Buna ziua. Presedintele CA doreste reducerea capitalului social al societatii prin reducerea valoarii nominale a actiunilor, insa in urma cercetarilor ... (vezi toată discuția)