avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Majorare capital social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Majorare capital social

Astept opinia specialistilor privind impunerea si temeiul legal, prin care capitalul social poate fi majorat pe seama fondurilor proprii create din profitul net ( Capitalizarea profitului net d.p.d.v. al impunerii si temeiul legal ).
Cel mai recent răspuns: yagunz , utilizator 06:31, 6 Iunie 2005
Nu prea inteleg ce vrei sa spui cu "fonduri proprii create din profitul net".
Art. 210 alin 2 din Legea 31/1990 (republicata in 2004): "De asemenea, actiunile noi sunt liberate prin incorporarea rezervelor, cu exceptia rezervelor legale, precum si a beneficiilor......".
Asta este textul care te intereseaza (poti majora capitalul social cu rezervele societatii, mai putin cele legale si fara diferentele favorabile rezultate din reevaluarea patrimoniului (art. 210 alin 3 din Lg. 31/1990) sau cu dividendele pe care le primesc asociatii).
Ma tem ca alte modalitati de majorare cu sume sau bunuri care apartin societatii nu sunt legale (capitalul social este format din aprturi reprezentand sume, drepturi sau bunuri care apartin asociatilor/actionarilor, lucru care rezulta din art. 7 si art. 8 din Lg. 31/1990). Pot exista si exceptii, dar ele tb prevazute expres in lege (una pe care o stiu eu, mi se pare ca din Lg. 137/2000 sau 2001 era ca societatile in care actionar este statul isi pot majora capitalul social cu valoarea terenului pt care li s-a emis certificat de atestare a dreptului de proprietate asupra terenului, iar valoarea terenului in acest caz era cea din anexa la certificat si nu se stabilea prin expertiza).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire capital social Crinisor Crinisor Buna ziua, la srl cu 2 asociati, poate modifica unilateral un asociat capitalul social? ms (vezi toată discuția)
Majorare capital social concept concept Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-un aspect: se pot scoate bani din casa unei societati si depune la trezorerie pentru majorarea capitalului social? ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social prin aport de dividende lidimotoc lidimotoc Buna ziua, Intrebarea este : intr-un srl cu 2 asociati 50-50, exista posibilitatea ca unul dintre ei sa nu incaseze dividendele timp de cativa ani ( fata de ... (vezi toată discuția)