avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ingradirea accesului pe proprietate !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ingradirea accesului pe proprietate !

Buna seara (ziua).

Locuiesc la casa, aceasta se afla intr-o fundatura iar accesul se face pe o alee cu latimea de 3,50 m. Zilele trecute compania de gaz EON au finalizat lucrarile desfasurate pe aceasta alee ce priveste alimentarea cu gaz a locuintei mele (lucrari efectuate in cadrul unei ample campanii de mutare a contoarelor in afara proprietatilor). Tin sa precizez ca nu am nimic impotriva acestei actiuni,dar problema este ca noile contoare au fost amplasate in fata portii astfel incat latimea drumului de acces sa micsorat de la 3,50m la 3,20m.
Intrebarea mea este: se poate face ceva pentru a obtine autorizatia de a fi reamplasat contorul ? Exista in lege o afirmatie potrivit careia un drum de acces trebuie sa aiba o anumita dimensiune? Daca exista o astfel de afirmatie ma gandesc ca as putea sa o folosesc impotriva celor de la EON in actiune de reamplasare a contorului,nu?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rhadu , utilizator 17:06, 5 Aprilie 2011
cred ca trebuie sa mergeti si sa vorbiti cu ei ca sa rezolvati amiabil si sa nu ajungeti in instanta.
normal ar fi ca drumul sa aiba chiar 4 m latime, astfel incat sa incapa masina pompierilor...etc...
Multumesc pt. raspuns. Problema este ca nu am putut rezolva nimic pe cale amiabila,seful de district(cel care se ocupa de lucrari) m-a tratat ca pe un nimeni si nu a vrut sa stam de vorba. Am stabilit vineri seara cu seful firmei care se ocupa de lucrari( lucrarea fiind atribuita unei alte firme si nu unei echipe EON) sa amane lucrarile pana luni dupa masa sau marti dimineata pentru a incerca sa rezolv ceva la EON; dar muncitorii au fost trimisi sa puna contoaree cu pricina cand se stia ca nu este nimeni acasa,iar seara cand am venit surpriza era deja falnica in fata portii.
Stiind aceste date suplimentare credeti ca ma puteti ajuta cu alte sfaturi?

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de acces cu servitute Rhadu Rhadu Buna ziua. Sunt proprietarul unui teren cu casa in centrul orasului. Proprietatea este a3a si ultima dintr-un lot parcelat in 3 proprietati. In acte exista ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie corinaas corinaas am un teren de 300mp cu o alee de 77 mp, din care mai sunt 55mp lata de 1,5m si lunga de cca 36 m, proprietate privata,cu drept de trecere pentru un vecin care ... (vezi toată discuția)
Latimea minima a unui drum de acces in interiorul curtii - partaj flori9 flori9 Exista vreo lege care sa spuna exact care este latimea minima a unui drum de acces in interiorul curtii, la un partaj ce urmeaza sa se faca? (vezi toată discuția)