avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozite
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozite

ipotetic vorbind ,am de platit impozite lastat pe care nu le platesc;intre timp imi schimb numele adresa si nu mai pot fi localizata cum isi recupereaza statul banii de la mine ? daca am credit la o banca poate interveni statul in politica bancii sa isi recupereze sumele pe care le datorez,atunci cand eu platesc rata la banca??????va rog un raspuns cat mai clar multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 13:40, 15 Iunie 2008
Evidenta la Administratia Finantelor Publice se face dupa C.N.P., ca acesta este unic si nu se schimba.
Finantele nu intervin in contractul dintre dumneavoastra si banca, insa daca fiind proprietara bunului respectiv, in cazul in care nu va platiti impozitul, pe langa penalizarile de intarziere care cresc de la o zi la alta, Finantele pot sa va execute silit: sa va faca poprire pe salar, sa va scoata imobilul la licitatie publica pentru recuperarea debitului...
Sfatul meu este sa platiti, mai ales ca penalitatile de intarziere sunt destul de mari si se aduna...
Nu poate statul, prin institutiile sale sa ia rata pentru creditul bancar contractat pentru acoperirea impozitelor neplatite.

Insa, ipotetic vorbind, statul are o multitudine de metode de a va urmari si a avea grija ca toate creantele dvs. sa nu se prescrie si, intr-un final, sa va execute silit, cu tot cu dobanzi...
sandy belle a scris:

ipotetic vorbind ,am de platit impozite lastat pe care nu le platesc;intre timp imi schimb numele adresa si nu mai pot fi localizata cum isi recupereaza statul banii de la mine ? daca am credit la o banca poate interveni statul in politica bancii sa isi recupereze sumele pe care le datorez,atunci cand eu platesc rata la banca??????va rog un raspuns cat mai clar multumesc

Trebuie sa intelegeti ca o datorie catre bugetul de stat e una si o datorie catre o banca este alta. Bancile au capital privat.
CEC-ul ramâne al statului, cel puţin în actuala guvernare, adică până în 2009, timp în care banca îşi propune să supravieţuiască puternicei concurenţe .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare girant arturo arturo In anul 2009 am girat pe cineva la Banca Cooperatista pt un credit de 6000 de lei.Acea persoana nu a mai platit de trei luni rata la Banca si ieri am primit ... (vezi toată discuția)
Executare silita roxxanna roxxanna Stimati domni, Am cateva intrebari legate de urmatoarea situatie: Eu si fostul sot am avut un litigiu pe un imobil (luat prin credit ipotecar si inca ... (vezi toată discuția)
Ce procedura urmeaza bancile-credit neachitat? s.stefan s.stefan Buna ziua, am beneficiat de un credit nevoi personale si nu mai reusesc sa achit ratele. As vrea sa-mi spuneti ce pasi urmeaza bancile pentru recuperare. Pot ... (vezi toată discuția)