avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatiile non - profit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatiile non - profit

Pot emite facturi pentru sumele de bani incasate ca urmare a activitatilor desfasurate? Cum e cu TVA-UL ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:39, 11 Aprilie 2011
Asociatia de proprietari poate emite factura pentru orice are de incasat. Dupa facturare, incasarea se face prin casa sau banca.
Asociatia de proprietari nu este platitoare de TVA. Emite factura fara TVA, pe formulart de factura pentru neplatitori de TVA.
Daca sunteti un ong trebuie sa mergeti la administratia finantelor publice din orasul dumneavoastra si sa va declarati platitoare de tva. Asta presupune ca veti emite facturi in care apare evidentiat distinct valoarea tva-ului, feti tine evidentele contabile corespunzatoare si veti depune declaratia de tva 300 la termenele corespunzatoare pentru asociatii si fundatii.
Trecerea ca platitoare de tva va ajuta daca doriti sa desfasurati proiecte cu finantare nerambursabila din fonduri interne sau externe. Deci sa aveti un rulaj anual mare.
Acum nu am inteles ce intelegeti prin " activitati desfasurate" . Detaliati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong nou infiintat leeadar leeadar Buna seara! Pentru un ONG nou infiintat,pot sa cer certificatul de acreditare(cel ce se da pe plan local nu cel de utilitate publica)? Pentru acelasi ONG,nou ... (vezi toată discuția)
Asociatie club sportiv/ong/srl ? ce sa aleg? dragos_mihai dragos_mihai Este un pic cam mult de scris,asa ca va rog sa ma iertati,dar ca sa intelegeti situatia ar fi bine sa cititi tot.Va multumesc anticipat. Acum cativa ani,o ... (vezi toată discuția)
Fonduri nerambursabile pentru ong AndradaVictoria AndradaVictoria Buna ziua, As dori sa stiu daca se pot accesa fonduri nerambursabile pentru infiintarea unui ONG pentru copiii cu dizabilitati. Va multumesc! (vezi toată discuția)