avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Ong nou infiintat
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Ong nou infiintat

Buna seara!
Pentru un ONG nou infiintat,pot sa cer certificatul de acreditare(cel ce se da pe plan local nu cel de utilitate publica)?
Pentru acelasi ONG,nou infiintat,de o luna,pot desfasor si activitati care necesita facturare si tva?
La fel,tot pentru acelasi ONG,pot sa accesez fonduri europene nerambursabile si in ce domeniu? Doar umanitar? Sau sa zicem o clinica,import de medicamente,sau orice alta activitate?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:22, 13 Februarie 2012
Interventie moderator George Neagu: va rog sa continuati cu intrebarile in acelasi topic deschis, fara a mai deschide altul pe aceeasi tema. Va multumesc.

Va puteti desfasura activitatea ca neplatitor de tva sau va puteti inregistra la finante ca platitor de tva. Parerea mea e ca trebuie sa va creionati clar activitatea pentru urmatoarea perioada de timp si sa vedeti daca chiar aveti nevoie din punct de vedere legal sa fiti inregistrat ca platitor de tva sau daca aveti un alt avantaj din aceasta inregistrare ca platitor pentru ca acest fapt implica depunerea unor declaratii in plus la finante si doua registre in plus de completat.
Despre accesare de fonduri europene v-am raspuns si data trecuta. Cu alte cuvinte nimeni nu va opreste dar trebuie sa analizati daca chiar aveti si sanse sa vi se acorde un punctaj bun, tinand cont ca asociatia e foarte noua.
Cat despre domenii, nu cunosc ce activitati si in ce domeniu v-ati propus sa desfasurati activitati , prin statutul asociatiei dumneavostra.
Nu stiu la ce va referiti cu acel certificat de acreditare local.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie umanitara leeadar leeadar BUNA ZIUA! DACA INFIINTEZ O ASOCIATIE UMANITARA POT SA-I CER ACREDITAREA IMEDIAT DUPA INFIINTARE? POT SA ACCESEZ FONDURI NERAMBURSABILE PE O ASOCIATIE ... (vezi toată discuția)
Activitati neplatitoare de tva respectiv platitoare Runner1 Runner1 Buna ziua, as vrea sa va intreb daca este posibil (si legal, evident) ca o companie platitoare de TVA sa desfasoare activitati neplatitoare de ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate pvs pvs Am 30 ha de pamant in arenda si doresc sa infiintez o societate. Eu as prefera o interprindere individuala neplatitor de tva(pentru ca e contabilitatea simpla ... (vezi toată discuția)