avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Furt identitate/ Frauda bancara
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Furt identitate/ Frauda bancara

In numele meu a fost luat un imprumut in valoare de 10000 RON in septembrie 2008 si s-au platit si 3 rate. Tot in 2008 s-a deschis si un cont care avea atasat un card maestro. Toate acestea le-am aflat in noiembrie 2010 cand am fost verificat la Biroul de Credit raportat de [EDITAT]. In acest interval de timp nu am primit nicio somatie ca as fi dator sau macar client [EDITAT].
Furios si disperat am mers la directoare filalei [EDITAT] unde aparea ca am deschis contul.
Nu mi s-a aratat nici un dosar mi-a solicitat o copie CI si m-a pus sa fac o cerere daca vreau sa vad sau sa aflu ceva.
"Pt ca la ei oricum nu am nimic decat un cont si un card care nu au legatura cu creditul de la [EDITAT]." asta mi-a spus directoarea. Numai ca eu nu am deschis niciodata un cont la nici o banca si nu am avut niciodata nici un fel de card, Nu am avut credite nu am luat nici macar produse in rate si cel mai important si socant este ca eu nu am intrat in viata mea in aceasta banca unde apare ca as fi deschis contul.
Dupa repetate telefoane, mailuri, drumuri la banca si sesizari la [EDITAT]Bucuresti am primit acasa o copie de pe cererea deschidere cont semnata "de mine" si stupoare copia de pe CI. Am contactat [EDITAT] si mi-au zis ca daca vreau sa aflu ceva sa fac plangere la politie. Am mers am facut plangere penala, am sunat iar [EDITAT] in repetate randuri vorbind cu diversi operatori unul mi-a zis ca s-a luat bani altul ca s-au luat produse de la un magazin [EDITAT] si ca daca nu se deschidea acel cont nu se mai lua creditul/produsele. Tot un operator mi-a zis ca se vede clar ca e un dosar suspect de frauda dar cu toate astea imediat dupa ce am depus plangerea au inceput ca prin minune sa curga si sesizarile de la [EDITAT].
Imi doresc sa primesc sfaturi/pareri de la dv sau sa aflu daca mai sunt cazuri ca ale mele pt ca eu banuiesc ca e vb de o retea in care este impicat cel putin un angajat al [EDITAT] de altfel directoarea mi-a zis ca d-na care a semnat pt deschiderea contului "oricum nu mai lucreaza la noi"
In primul rand as dori sa stiu daca credeti ca exista o legatura intre acel cont cu card maestro atasat si creditul [EDITAT]? Daca nu exista atunci ce a vrut sa faca cu acel cont sau card?
Cum pot afla daca sau cumparat produse sau s-au luat bani? Acest magazin [EDITAT] am inteles ca nu mai exista de ceva timp iar cel de la poltie mi-a zis ca inca nu stie nici el ce s-a luat.
Si de ce mi-a solicitat directoare [EDITAT] copie CI? asa este procedura?
Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 10:11, 6 Aprilie 2011
Tot ce faci trebuie sa faci in scris. Si cu banca si la politie.
La banca trebuie sa existe factura cu ce bunuri au fost cumparate.
Ok, magazinul e inchis dar firma mai exista? Politia poate cere de la ei informatii.
Vezi sa nu te execute silit banca
godot a scris:

Tot ce faci trebuie sa faci in scris. Si cu banca si la politie.
La banca trebuie sa existe factura cu ce bunuri au fost cumparate.
Ok, magazinul e inchis dar firma mai exista? Politia poate cere de la ei informatii.
Vezi sa nu te execute silit banca


la politie mi-au zis ca nu stie inca ce s-a luat bani sau produse. despre firma am cautat pe internet si am citit ca a intrat in insolventa iar pe alte site-uri ca ar mai fi cateva magazine rombiz prin tara dar nu gasit numere de telefon valide pt a intra in contact cu ei. dupa ce am depus plangerea au inceput sa curga sesizarile de la brd finance si am primit si un plic de la un executor dar eu nu am nimic al meu ce sa execute.. am mers la un avocat si mi-a zis ca dupa ce se dovedeste ca nu sunt semnaturile mele sa merg la el cu doasrul ca putem cere si daune..dar ce dosar?:(sa merg la alt avocat? el poate obtine info. mai repede decat politia?
politia ar trebui sa afle mai multe.
Si tu poti afla de la banca. Sigur exista o factura ceva la ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card bancar.taxe aberante Victor90 Victor90 Am achizitionat un card de la [editat] acum 2 ani pentru care am platit 20 ron pentru emiterea cardului (la alte banci nu era aceasta taxa ).Cei de la banca au ... (vezi toată discuția)
Daune de la o banca ??!!?? maryu20 maryu20 am si eu o problema cu o banca m-am trezit acasa cu un extras de cont de la o banca unde eu nu am avut niciodata cont sau card am mers la banca si mi-au spus ... (vezi toată discuția)
Pe cine pot trage la raspundere si in ce fel? - debitare cont de doua ori Aya Aya Buna seara, Descriu pe scurt telenovela mea in speranta ca ma veti ajuta cu sugestii. Am cumparat de la Magazin un produs electronic platind cu cardul.Prima ... (vezi toată discuția)