avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... RECURS LA PARTAJ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

RECURS LA PARTAJ

buna ziua,sunt intr-o mare dilema,si anume:
am fost casatorita apx .7 ani cu fostul meu sot,care in urma cu apx 9 ani ne-a abandonat ,atat pe mine,cat si pe fiica mea,atunci in varsta de doar 3 ani,si sa mutat intr-o alta localitate cu ibovnica sa.
In timpul casatoriei noastre,am achizitionat un apartament,pentru care eu,pe numele meu,am luat un credit de la cec,si tot eu(in exclusivitate),cu mari eforturi,l-am si achitat,din salariul meu,si cu ajutorul parintilor si bunicului meu,el fiind la acea data inrolat in legiunea franceza,si nu venea cu anii acasa,cat despre trimis bani acasa,nici nu puitea fi vorba.
Cu toate ca la instanta de fond,am aratat toate chitantele platite catre cec,contractul de imprumut,toate fiind doar pe numele meu,cu toate ca am aratat ca el de la divort,in urma cu 9 ani,nu a platit nici macar o singura data pensia alimentara fiicei noastre,si ca nu a participat in nici un fel la achitarea vreunei rate,macar,la apartament,si ca nu si-a platit nici macar partea sa de impozit anual catre fisc(ca si coproprietar al apartamentului),instanta de judecata a dat 50la suta amandoarura.
In timpul in care noi doi am fost casatoriti,bunicul meu,mi-a facut act de vanzare-cumparare pe 1/4 din casa sa,celelalte parti din casa sa,celelalte parti din casa fiind ale verilor mei.
Sotul meu,nu a stiut de existenta acestui act de vanzare cumparare,atatia ani(el la momentul acela era tot plecat),dar acum apx doi ani si jumatate,deci cam la 7 ani dupa divortul nostru,bunicul meu a murit,iar eu,impreuna cu verii mei,am hotarat sa vindem acea casa.
Pentru ca eu sa pot vinde bucata mea de casa si teren,respectiv 1/4 din 260 de metri de curte si 5/8 din casa ce se afla pe acel teren, atrebuit sa-l sun pe fostul meu sot,si sa-l rog sa-mi trimita o procura,pentru ca eu sa pot vinde.
El a ramas foarte uimit,nestiind ca in timpul casatoriei noastrembunicul imi facuse act pe bucatica aceea.
Mi-a trimis intr-un tarziu procura,am vandut,iar acum,in cadrul procesului de partaj,pe langa jumatate de apartament(pe care oricum la obtinut la fond),cere si PARTEA SA,din banii pe care eu i-as fi luat pe acea bucata de teren si casa pe care le luasem de la bunicul meu.
La instanta de fond,aceasta cerere ia fost respinsa,motivatia judecatorului fiind aceea ca,SE SUPUN PARTAJULUI,DOAR BUNURILE EXISTENTE IN NATURA LA ACEA DATA,casa fiind vanduta in urma cu peste 2 ani de zile,in baza procurii,pe care el a trimis-o nesilit de nimeni.
Acum,a deschis recurs la acest proces,si cere,din nou,cota parte din banii pe care eu i-as fi luat pe acea bucatica de casa si teren,motivand ca el ,cu toate ca a trimis procura,nu si-a primit partea de bani cuvenita lui.
Mentionez ca in acea procura el nu cerea absolut nici o suma de bani,si nici nimic altceva.
Acum,intrebarea mea pentru dumneavoastra este urmatoarea;
CE SANSE ARE CA RECURSUL SA-I FIE ADMIS?
2.CE ARTICOL DE LEGE AS PUTEA INVOCA IN ACEST CAZ?
3.CAM CAT AR PUTEA DURA ACEST RECURS?
Va multumesc mult,si astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra,cat mai detailiate!!

Alte discuții în legătură

Uzucapiune constantinpopescu constantinpopescu Buna seara,as avea si eu o intrebare la dumnevoastra legat de un teren. Detin un teren de apx 50 de ani,si am dat primaria in judecata pt a uzucapa acest teren ... (vezi toată discuția)
Cedarea unei cote parte din mostenire pilo1 pilo1 cedarea unei cota parte din mostenire Buna ziua, bunica mea (impreuna cu 2 surori ale ei - toate sunt decedate) au un teren in nordul Moldovei (1,5ha ... (vezi toată discuția)
Vânzare casa/dat afara Xyzt22 Xyzt22 Bună ziua. Situația e puțin complicata și va mulțumesc pentru răbdare și eventual răspuns. Apartamentul în care eu și soțul meu locuim este pe ... (vezi toată discuția)