avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu medical anuntat la Casa de Sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu medical anuntat la Casa de Sanatate


Buna ziua, va rog frumos sa-mi scrieti care este procedura cu concediile medicale ale angajatilor. Cine trebuie sa anunte emiterea unui certificat de concediu medical? Incat timp de la emitere este obligatoriu sa se anunte la Casa de Sanatate? exista vreun formular tipizat prin care se face acest anunt?

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 11:21, 6 Martie 2013
Salariatii au obligatia in termen de 24 ore de la data acordarii concediului medical de a instiinta angajatorul privind:
- aparitia starii de incapacitate temporara de munca;
- datele de identificare, respectiv numele medicului care acorda concediul medical si unitatea in care functioneaza acesta, perioada acordarii certificatului.
Sefii de compartimente vor transmite datele DE URGENTA catre Compartimentul Salarizare, chiar daca formularul de concediu nu a fost adus inca la societate ( se va aduce in cursul lunii, dar nu mai tarziu de data de 5 a lunii urmatoare)
Departamentul Salarizare raporteza la casa de asigurări de sănătate, in termen de 5 zile, cazurile de concedii medicale nou aparute.
Nu exista un model pentru anuntul pe care il face angajatorul la casa. Se poate face un tabel.

ORDIN nr. 60 din 27 ianuarie 2006.
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
IonD, utilizator
va multumesc mult
Buna ziua, se dau amenzi pentru neanuntarea catre casa de sanatate?
@IonD

Termenul de raportare catre Casa de Sanatate este de maximum 6 zile de la data la care au fost înştiinţaţi cu privire la apariţia stării de incapacitate temporară de muncă, nu 5.

@IldikoB

Nu este prevazuta nicio sanctiune in lege pentru nerespectarea obligatiei respective...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate anymaryh anymaryh buna ziua! va rog sa ma ajutati: la intrarea in concediu prenatal, se prezinta unitatii concediul medical (cod indemnizatie 08) , intrebarea : care este ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru incapacitate temporara de munca mopy mopy am si eu cateva nelamuriri cu privire la concediul medical: 1. in cat timp de la eliberare trebuie un angajat sa anunte concediul medical angajatorului? 2. ... (vezi toată discuția)
Cerere concediu medical nic_dav nic_dav Un angajat trebuie sa depuna cerere pt concediu medical,inainte cu 5 zile de intrare in concediu?Multumesc. (vezi toată discuția)