avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea contractului de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea contractului de munca pe perioada determinata

Buna ziua,
am avut contract de munca pe perioada determinata (3 contracte succesive, care au insumat 2 ani). La incetarea celui de-al treilea contract, am fost anuntat doar in ultima zi ca nu voi semna contract pe perioada nedeterminata. Ma poate ajuta cineva cu niste informatii referitoare la corectitudinea a ceea ce a facut angajatorul meu? Pur si simplu am fost pus pe liber de azi pe maine, fara nici o discutie prealabila.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:46, 6 Aprilie 2011
Potrivit art. 80 alin. (4) coroborat cu art. 82 alin. (1) din Codul muncii aceleasi parti pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata, dar numai inauntrul unui termen de maximum 24 luni. dupa aceasta perioada totala se poate desfiinta postul respectiv si elimina din organigrama.
Multumesc pt raspuns, dar mai am o intrebare - ce se intampla in cazul in care postul respectiv nu se desfiinteaza?
Angajatorul poate sa angajeze pe cineva pe acel post sau poate sa il lase vacant.
daniel.bagacian a scris:

Multumesc pt raspuns, dar mai am o intrebare - ce se intampla in cazul in care postul respectiv nu se desfiinteaza?

Nu este obligatoriu sa se desfiinteze postul daca c.i.m. incheiat pe durata determinata a incetat la expirarea duratei ... angajatorul poate angaja pe orice pe functia pe care ati detinut-o dvs, inclusiv pe dvs.
referitor la acest aspect, in momentul in care se inchide un contract pe perioada determinata, angajatorul este obligat sa plateasca salariul si bonusurile la zi? De asemenea, este obligat sau nu sa plateasca zilele de concediu de odihna neefectuate?

Alte discuții în legătură

Contract durata determinata mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Am un angajat la care ii expira contractul pe durata determinata de 24 luni. Ca sa nu-l angajez pe durata nedeterminata, pentru ca nu stiu ce se ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata suciu_diana suciu_diana Buna ziua, daca se incheie un CIM pe durata a 7 zile, cu perioada de proba de 5 zile lucratoare (angajatul este muncitor necalificat, iar activitatea in ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)