avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare locuinta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare locuinta

Va rog sa-mi spuneti daca pot face izolatia exterioara a propriului apartament, pe cont propriu, nefiind bani la primarie, iar in camera mea bate vantul si am igrasie, eu fiind bolnava de scleroza multipla.
La primarie mi s-a spus ca nu pot face individual, iar cei care si-au facut asta, au facut pe raspunderea lor,ca daca ma reclama cineva,voi plati amenda.
Mentionez ca in bloc nu suntem doritori decat cei de pe colt si nu toti.
Ce ma sfatuiti?Imi trebuie ceva de la primarie sau administratie?Ce pot face ca sa nu intru cumva sub incidenta vreunei legi?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: sacalul09 , utilizator 13:38, 5 Aprilie 2011
Ca sa faceti izolatia exterioara a apartamentului, va trebuie avizul asociatiei de proprietari si aprobare de la primarie, asa cum vi s-a spus.
Atentie la urmatoarele prevederi
Art 11 din L nr 230/2007 Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari
Art 16 Proprietarii sunt obligati sa masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii,pentru reabilitarea termica ,eficienta energetica,potrivit prevederilor legale,indiferent de natura interventiilor se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri

Autoritatea publica locala, nu emite autorizatie de constructie si certificat de urbanism pentru lucrrai de anvelopare executate in regie proprie
goe_07 a scris:

Atentie la urmatoarele prevederi
Art 11 din L nr 230/2007 Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari
Art 16 Proprietarii sunt obligati sa masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii,pentru reabilitarea termica ,eficienta energetica,potrivit prevederilor legale,indiferent de natura interventiilor se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri

Autoritatea publica locala, nu emite autorizatie de constructie si certificat de urbanism pentru lucrrai de anvelopare executate in regie proprie

dar doamna trebuie să înţeleagă că în regim propriu înseamnă că cu banii proprii,dar nu făcută de ea(lucrarea),îi trebuie firmă autorizată care să îi dea garanţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolatie diastolico diastolico Cum se poate izola un singur apartament dintr-un bloc(din fonduri proprii)? Bineinteles respectand culoare initiala a blocului. (vezi toată discuția)
Izolatie apartament... gratyela gratyela Buna ziua.... Odata cu venirea primaverii,(si ajutorul parintilor),dorim sa izolam apartamentul din motive strict ce tin de siguranta sanatatii familiei....o ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica a apartamentului armand67 armand67 Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje, la etajul 1. Doresc sa reabilitez termic [b]doar apartamentul proprietate personala[/b], nu si toate nivelurile cladirii in ... (vezi toată discuția)