buna ziua!
Eu am beneficiat de ajutorul de somaj pana pe 31 martie 2011, timp de 12 luni, dupa ce postul meu de la societatea la care am lucrat s-a desfiintat. am auzit ca se poate prelungi aceasta perioada de 12 luni cu inca 3 luni. Am fost la agentia de somaj de care apartin si mi-a spus ca nu exista nici o posibilitate. Dar stiu sigur ca la aceeasi agentie a fost cineva care si-a prelungit. si inca o fosta colega si-a prelungit deoarece s-a inscris la un curs. Va rog mult daca ma puteti ajuta.
Va multumesc!
1. A existat OUG 28/2009 care prelungea perioada de somaj pentru cei care au depus actele la Agentia de Somaj pana la 31.12.2009.
2. Deci colegii dvs. care au beneficiat de prelungirea perioadei de somaj au beneficiat de aceasta OUG.
3. Dvs. ati inceput perioada de somaj in 2010 deci nu ati beneficiat de prevederile legale de mai sus.
4. Inscrierea la un curs sau frecventarea unui curs de formare sau pregatire profesionala de catre un somer indemnizat nu sunt motive legale de prelungire a perioadei de somaj.
Somaj
dhark
am si eu o intrebare pe cartea de munca am 3 ani si ceva lucrati si am primit somaj 9 luni as fi curios daca primesc prelungirea de 3 luni (vezi toată discuția)