avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Perioada indemnizatiei de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Perioada indemnizatiei de somaj

As vrea sa stiu pe ce perioada se acorda indemnizatia de somaj avand in vedere ca eu am luat dupa facultate somaj timp de 6 luni, iar dupa aceste 6 luni am mai primit o luna in care nu a trebuit sa mai merg sa semnez in carnetel.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:04, 23 Mai 2011
1. Pentru absolventi indemnizatia de somaj se acorda pe o perioada de 6 luni.
2. Ce ati mai primit o luna? Indemnizatia de somaj? Nu prea cred asa ceva.
3. Indemnizatia de somaj se primeste in luna curenta pentru luina precedenta (poate aici v-ati incurcat).
Da pentru ca in prima luna ati primit doar pe o perioada exemplu 15 zile si ati primit echivalentul, iar diferenta a fost trimisa acum in a 7a luna....
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2011
sabin130ro, utilizator
M-am dus de 6 ori la semnat carnetul in a 7-a luna nu a mai fost nevoie, dar am auzit persoane care au luat 9 luni tot in aceleasi conditii.
1. Este o poveste mai veche. E vorba de OUG 28/2009 care prelungea perioada de somaj cu 3 luni pentru cei inregistrati la somaj pana la data de 31.12.2009.
2. Dvs. v-ati inregistrat la somaj in 2010 asa cu mai puteati beneficia de prevederile OUG 28/2009.
Problema e ca nu inteleg de ce nu-mi vine in continuare pana la 9 luni daca asa am prins si s-a oprit la 7 ? Este normal?

Alte discuții în legătură

Perioada acordare somaj bader bader Am incetat raportul de munca pe data de 28.12.2009 si am depus dosarul pe data de 02.02.2010 cand mi s-a stabilit dreptul la indemnizatie de somaj.Atunci mi ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj? allecs allecs am lucrat ca agent de paza si ordine la o firma de paza SC.Rotw Guard Security SA de la data de 18 august 2008 cu contract individual de munca pe perioade ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Luana82 Luana82 Buna seara! As vrea sa va intreb ce sanse am si ce ar trebui sa fac(in caz ca exista ceva) ca sa pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului in ... (vezi toată discuția)