avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie sau c/v de la o fundatie catre persoana ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie sau c/v de la o fundatie catre persoana fizica? (instrainare)

Mare problema!!!
Situatia e cam asa: o fundatie vrea sa doneze sau sa vanda catre o persoana fizica o proprietate ce a primit-o in urma unei hotarari judecatoresti. Acest imobil nu are cadastru si intabulare , fundatia neavand decat hotararea jud. si cateva acte ce atesta o oarecare activitate acolo.
intrebare : 1) Exista un risc de revendicare?
2) Cum pot afla situatia exacta a proprietatii?
Cel mai recent răspuns: diaconu_lacramioara , utilizator 18:37, 17 Iulie 2008
cora2006 a scris:

Veronica, imobilul nu este întabulat!!! ;)

Imobilul nu este intabulat pe cei care ii intereseaza imobilul, insa este intabulat pe cineva. De aceea am intrebat pe cine este intabulat imobilul, pentru ca, in functie de raspunsul la intrebare, coroborat cu actele partilor, se poate rezolva problema...
Eu am înţeles că imobilul nu este întabulat în cf ca si corp de proprietate, nu că nu este întabulat în cf pe noul proprietar, chiar user-ul a precizat: "Acest imobil nu are cadastru si intabulare ". ;)
Ultima modificare: Marți, 17 Iunie 2008
Corina Capotã, Avocat
Buna Ziua
Am revenit pe forum. ma iertati ca nua am mai raspuns dar sunt plecata din tara si nu prea am avut timp.
Va multumesc tuturor pentru promptitudine si lamuriri.
Ca sa fiu mai explicita: eu vreau sa cumpar un imobil + teren ce a intrat in prprietatea fundatiei prin retocedare(povestea mai complicata)[fundatia are hotarare jud definitiva si irevocabila]. problema este ca proprietarul mi-a zis ca terenul si imobilul nu are cadastru si intabulare. daca eu fac v/c fara cadastru si intabulare(am inteles ca se poate si dupa aia se face intabularea pe numele meu) nu o sa am probleme?/ in principiu cum procedez ptr. ca nici la notar nu pot sa merg sa il verifice: mi-a cerut incheierea de intabulare.

Va mutumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lntabulare imobil cumparat de la societate in insolventa Lang_renata Lang_renata buna ziua, am cumparat un imobil cu antecontract de vanzare de la o societate, care a intrat in insolventa. dupa un proces lung am castigat procesul, dar ... (vezi toată discuția)
Sfat achizitie teren extravilan aurelyan aurelyan Doresc sa achizitionez un teren in Branesti, teren care este la limita intravilanului cu extravilanul (vis-a-vis). Proprietarul are decat titlul de ... (vezi toată discuția)
Cadastru mincinos+actiune in revendicare ? dumitru2000 dumitru2000 X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y. Y nu are cadastru facut. X a ... (vezi toată discuția)