Buna ziua,
Am fost amendat pentru tulburarea linistii publice legea 61 , la care am depus contestatie. Acum am un proces cu un vecin care duce in instanta drept "dovezi" ca am probleme cu "convetuirea cu vecinii " , copii dupa procesul verbal si contestatia mea. Acestea nu sunt date cu caracter personal ? Acestea le putea avea doar de la Politie sau Judecatorie. Unde sa ma adresez. Nu aveam nimic impotriva daca le cerea oficial instanta. Dar asa ? Oricine poate avea orice act care nu ii este adresat ? Nici macar ei nu respecta legea ?
Daca ati depus plangere impotriva procesului-verbal contraventional, plangerea d-voastra se solutioneaza de catre instanta; daca vecinul a aflat numarul dosarului de pe site-ul instantelor, poate sa faca o cerere de copii xerox a actelor din dosar si, daca instanta ii vizeaza cererea, poate obtine copii xerox de pe actele din acel dosar, pe care apoi le poate folosi in sustinerea unor procese impotriva d-voastra.
Pentru a studia dosarul sau pentru a face copii se cere buletinul pentru a demonstra ca esti parte in proces. Deci nu de la arhiva a luat copiile. Daca instanta cerea acele copii nu aveam nimic impotriva dar la prima infatisare a venit cu ele depunandu-le ca dovezi intr-un proces de partaj judiciar.