avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... date cu caracter personal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

date cu caracter personal

Buna ziua,
Am fost amendat pentru tulburarea linistii publice legea 61 , la care am depus contestatie. Acum am un proces cu un vecin care duce in instanta drept "dovezi" ca am probleme cu "convetuirea cu vecinii " , copii dupa procesul verbal si contestatia mea. Acestea nu sunt date cu caracter personal ? Acestea le putea avea doar de la Politie sau Judecatorie. Unde sa ma adresez. Nu aveam nimic impotriva daca le cerea oficial instanta. Dar asa ? Oricine poate avea orice act care nu ii este adresat ? Nici macar ei nu respecta legea ?
Cel mai recent răspuns: ioasaf , utilizator 14:37, 5 Aprilie 2011
Daca ati depus plangere impotriva procesului-verbal contraventional, plangerea d-voastra se solutioneaza de catre instanta; daca vecinul a aflat numarul dosarului de pe site-ul instantelor, poate sa faca o cerere de copii xerox a actelor din dosar si, daca instanta ii vizeaza cererea, poate obtine copii xerox de pe actele din acel dosar, pe care apoi le poate folosi in sustinerea unor procese impotriva d-voastra.
dosarul de la judecatorie este public. orice are un interes legitim poate accesa dosarul la arhiva judecatoriei.
Pentru a studia dosarul sau pentru a face copii se cere buletinul pentru a demonstra ca esti parte in proces. Deci nu de la arhiva a luat copiile. Daca instanta cerea acele copii nu aveam nimic impotriva dar la prima infatisare a venit cu ele depunandu-le ca dovezi intr-un proces de partaj judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este "comunicare adresa"? iooandrey iooandrey Am depus in urma cu putin timp o contestatie la judecatorie impotriva unui agent care mi-a retinut permisul pe 30 de zile . In contestatia respectiva am depus ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal politie tipoansid tipoansid Am intocmit o contestatie la judecatorie ca urmare a unui proces verbal al politiei pentru depasirea vitezei.(Nu au vrut sa-mi arate probele ,adica poza radar ... (vezi toată discuția)
Procedura contestare proces-verbal Brezae Brezae Buna ziua. Am fost oprit de catre un echipaj de politie in afara unei localitati, unde este o limitare de 70km/h, si am fost depistat cu 125 km/h. Am facut ... (vezi toată discuția)