avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie proces verbal politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie proces verbal politie

Am intocmit o contestatie la judecatorie ca urmare a unui proces verbal al politiei pentru depasirea vitezei.(Nu au vrut sa-mi arate probele ,adica poza radar ,drept pentru care nu am semnat procesul verbal.) Am primit un comunicat adresa....in legatura cu dosarul avind datele de identificare de mai sus,in calitate de petent,va comunicam ca in termen de 10 zile de la primirea prezentei comunicarimsub sanctiunea anularii cererii,aveti de indeplinit obligatiile de mai jos;b.Obligatia de a indica urmatoartele;aratarea dovezilor pe care se sprijina fiecare capat de cerere iar ptr martori,nume,prenume... Depuneti documentele solicitate si inscrisurile doveditoare,cf art 150 NVPC.
C.Obligatia de a achita taxa de timbru de 20 ron.
Nu am inteles ce dovezi sa prezint cind in contestatie eu am cerut prezentarea probelor(fotografie,inregistrari).Am mai mentionat ce este drept ca probele care imi sustin nevinovatia am sa le prezint ininstanta.(Aveam un martor in masina si chitanta de la peco potrivit careia nu aveam cum sa am 96 KM la ora in 15 secunde)
Acum nu stiu ce trebuie sa fac ,nu imi permit un avocat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:14, 23 Octombrie 2013
Va trebui sa depuneti la instanta numele si adresa matorului pe care il propuneti in dovedirea celor sustinute, si totodata teza probatorie a acestui mijloc de proba( ceea ce vreti sa dovediti prin adierea acestui martor). De asemenea, acea chitanta de care faceti vorbire, va trebui sa o depuneti la instanta in copie conforma cu originalul.
Va trebui sa achitati taxa de timbru de 20 lei.
Atentie, toate aceste obligatii trebuie sa le indepliniti in termen de 10 zile de la data la care ati primit adresa de la instanta, sub sanctiunea anularii cererii.
Buna ziua. D-voastra faceti copii la toate inscrierile doveditoare in dublu exemplar si certificati fiecare pagina - in josul paginii treceti "conform cu originalul" si semnatura. Si depuneti inscrisurile doveditoare la arhiva. Este important sa formulati acea comunicare cu numarul dosarului si sa specificati toate inscrierile ce le prezentati, precum si ca solicitati audierea martorului....
Succes!
Eu nu inteleg de unde apar legendele astea! In ce articol de lege ati vazut ca politistul trebuie sa va prezinte in strada dovada unei contraventii?!
NU este obligat sa faca asta. Politistii care mai arata cateodata contravenientului filmarea, o fac pentru ca asa vor ei, nu pentru ca sunt obligati.
Ei trebuie sa arate dovezile doar in instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2013
Dragos_T, utilizator
adrian_adri a scris:

depuneti inscrisurile doveditoare la arhiva.

Comunicarea inscrisurilor si a documentelor anexa,se poate realiza atat la arhiva instantei,cat si prin corespondenta postala cu confirmare de primire,cat si prin fax la instanta pe rolului careia se judeca cauza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara peste 18 ani cristina96 cristina96 buna ziua. Am depus dosar la judecatorie pt continuarea pensiei alimentare dupa implinirea varstei de 18 ani,dosar complet: cerere,copii xerox la acte ... (vezi toată discuția)
Intrebare cu privire la o "comunicare adresa" andrei70 andrei70 Buna ziua! Acum cateva luni de zile am fost oprit de un agent de circulatie ce PRETINDEA ca are probe fotografice cum ca eu nu as fi oprit la o trecere de ... (vezi toată discuția)
Certificare pentru conformitate inscrisuri depuse la dosar ComanMihaela ComanMihaela Pe data de 22 aprilie 2013 am depus prin posta,o contestatie a amenzii RATB.Plicul continea,in dublu exemplar toate hartiile(contestatia,procesul verbal,in ... (vezi toată discuția)