avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Contract de lucrari anulat
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Contract de lucrari anulat

Buna ziua. Sunt un SRL care a castigat o licitatie pentru executarea unor lucrari de constructii. Dupa semnarea contractului a intervenit o Decizie a CNSC care a admis o contestatie si in consecinta a anulat Contractul semnat de noi. Autoritatea contractanta apucase sa ne vireze avansul pentru lucrari. In urma deciziei CNSC am semnat un act de reziliere a Contractului in care nu am precizat nici un termen pana la care ne obligam sa returnam avansul.
Intrebarea mea este daca autoritatea contractanta ne poate percepe pe langa returnarea avansului si alte penalitati, dobanzi, majorari, etc. Si daca da, in baza carui act ? Precizez ca in contractul de lucrari, documentatia de atribuire, actul de reziliere nu se prevede acest lucru.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mara78 , utilizator 16:10, 5 Aprilie 2011
Nu. Nu va pot cere penalizari, dobanzi sau majorari.
In urma unui control al Curtii de conturi la autoritatea contractanta respectiva, aceasta ne-a trimis o adresa in care ne cere plata avansului, dar si penalitati de intarziere, majorari si dobanzi calculate conform Codului de procedura fiscala. In acest sens ne-a convocat la conciliere directa. Si ne intrebam care-i baza legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire avans contract de lucrari anulat mara78 mara78 Va supun atentiei urmatoarea speta: Are loc o licitatie publica pentru un contract de lucrari. Se incheie licitatia si se atribuie contractul. Rezultatul ... (vezi toată discuția)
Penalitati bestb bestb Salut! Eu iar am o problema cu penalitatile.... Avem incheiate contracte cu diversi clienti in care se stipuleaza ca daca se intarzie termenul de predare al ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice curier curier in documentatia de licitatie nu s-a prevazut (la momentul lansarii licitatiei) faptul ca se poate acorda avans. la licitatie s-a prezentat un singur ofertant, ... (vezi toată discuția)