avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice achizitii publice
Discuție deschisă în Achiziţii publice

achizitii publice

in documentatia de licitatie nu s-a prevazut (la momentul lansarii licitatiei) faptul ca se poate acorda avans. la licitatie s-a prezentat un singur ofertant, a semnat contractul si i s-a atribuit si un avans de 60 % din valoarea contractului. este o abordare corecta ? si daca nu, care sunt consecintele ? multumesc.
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 16:04, 22 Februarie 2010
pai modalitatea de plata nu este cuprinsa in documentatia de atribuire. Nu este nici o prevedere legala care sa interzica avansul. Daca doreati sa va prezentati de ce nu a-ti facut-o? Chestia cu abordarea corecta sau incorecta consider ca este subiectiva si nu reprezinta un factor in speta.
Conform art.78 din OUG 34/2006, aveati dreptul sa cereti clarificari la DA, cu respectarea art. 79, alin.2).
In cazul in care ati constatat un fapt care considerati ca va aduce prejudicii , conf. art. 255, cu respectarea termenelor din art.256*2, aveti dreptul de a notifica autoritatea contractanta si CNSC asupra acestui fapt. In cazul in care considerati ca sunt incalcate alte prevederi legale, privind legalitatea incheierii contractului, pot fi avizate si alte organisme legale cu atributii in domeniul respectiv.
Atrag atentia ca:
- Neavizarea in termenele legale a "constatarilor" facute duce la slabe sanse de a avea rezolvare favorabila.
- Depunerea unor contestatii in afara termenelor prevazute de lege, la organismele in drept, nu duce la oprirea derularii contractului respectiv, pe perioada rezolvarii contestatiei, asa cum probabil s-ar dori.
Personal, subscriu la considerentele d.lui Maglas- aveati suficiente conditii sa va clarificati inainte de atribuire si sa contestati pana la incheierea contractului. Ccontestarea dupa incheierea contractului, fara argumente sustinute solid legal, este subiectiva si fara sanse prea mari de reusita. :O
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea caietului de sarcini Apolodor Apolodor Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine asupra unei mari probleme. S-a publicat un caiet de sarcini pentru achizitia unui aparat pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Urgent - contestatie dancantemir dancantemir Am primit o contestatie dupa comunicarea rezultatelor. Am transmis punctul de vederer fara sa cer suspendarea procedurii. Art.93 din HG ma obliga la ... (vezi toată discuția)
Achizitie publica ektcib ektcib la o licitatie care cuprindea proiectare si executie canalizare si drumuri la care criteriul de selectie era cea mai buna oferta dpdv economic, una din ... (vezi toată discuția)