avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare

Reiau situatia pentru k ink nu am primit un raspuns si la completarie adaugate....
Va rog daca se poate sa ma la lamuriti....
Doresc sa achizionez un teren de la cumnatul meu de o suprafata de 700 m. Din pacate nu s-aprobat dosarul pentru ca s-au constat erori la masuratoare...
Domnul pe care l-am angajat sa ne ajute cu dosarul, mi-a spus ca acum 10 ani tot el a facut si cartea funciara a vecinului de langa...si k a facut o mica greseala la masuratoarea si totusi ANCPI-ul ia aprobat dosarul asa. Acum dupa 10 ani cumnatul doreste sa imi vanda mie cei 700 m si acum s-a constatat greseala...
Domnul in cauza mi-a spus ca a fost cu vecinu sa dea o declaratie la notar dar din pacate nu a folosit...iar acum spune ca tb sa dea alta declaratie vecinu si anume din aceea de rectificare limite teren....si asa s-ar rezolva.
Dat eu sunt un pic sceptica pentru ca sincer sa va zic cu vecinul nu ma inteleg excelent si acum sa il pun sa dea alta declaratie si nici asta sa nu fie buna atunci este o situatie cam neplacuta.
Eu una nu vreau si nici cumnatul nu vrea sa intentam procese nimanui...vreau numai sa pot cumpara terenul.....
Va multumesc...astept un raspuns

Cel mai recent răspuns: 14 , utilizator 20:59, 6 Aprilie 2011
Nu trebuie sa fiti sceptica in acest caz... asta este practica pe care a adoptat-o cartea funciara - sa rezolve neregulile "din teren" prin declaratii in care persoanele in cauza isi exprima acordul cu privire la... (in functie de situatie).

Prima declaratie nu a folosit pentru ca, probabil ca nu avea continutul corespunzator.
Nu trebuie sa declaram orice, pe motiv ca "asa a facut si vecinul" sau "nenea Gheorghe de peste drum", ca sa-si rezolve problema.
Declaratile trebuie adaptate la fiecare situatie in parte.
Va multumesc pentru raspuns....eu inteleg asta k fiecare declaratie serveste pentru ceva....numai ca am probleme cu respectivi vecini din cauza declaratiilor....eu nu sunt in tara asa k nu ma pot ocupa personal, iar chiar azi am aflat ca invoca motivul cum ca li s-a anulat cartea funciara din cauza declaratiei de repozitionare si de aia nu vor sa mai dea alta declaratie.....si sincera sa fiu mi se pare o absurditate sa invoci asa ceva....e posibil???? se poate anula cartea lor funciara doar pentru k au dat declaratia de repozitionare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor.....contract vanzare-cumparare teren 14 14 Buna ziua....as avea si eu o problema destul de veche care imi da ceva batai de cap si se pare k nici domnii angajati sa ma ajute nu resusesc....si nu imi dau ... (vezi toată discuția)
Anularea tuturor documentațiilor cadastrale in lumina art 63 ...  B . Costel B . Costel Anularea tuturor documentațiilor cadastrale in lumina art 63 alin 2 ord 700/2014 . Pe cale judiciară. (vezi toată discuția)
Salut.. am cumpărat în 2018 o proprietate, iar din luna august ... Marianade Marianade Salut.. Am cumpărat în 2018 o proprietate, iar din luna august a acestui an vreau să fac o dezmembrare de teren , dar mă pomenesc cu răspuns la cerere. ... (vezi toată discuția)