avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor.....contract vanzare-cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor.....contract vanzare-cumparare teren

Buna ziua....as avea si eu o problema destul de veche care imi da ceva batai de cap si se pare k nici domnii angajati sa ma ajute nu resusesc....si nu imi dau seama de ce...poate as avea sansa printre d-voastra sa ma dumeriti ce as putea sa fac
As dori sa achizitionez o parte dintr-un teren, al carui proprietar este cumnatul meu...problema este in felul urmator:
Terenul este inregistrat cu carte funciara cu tot la 1200 m, eu doresc sa achizitionez 700 m din cei 1200. Cand au venit sa faca masuratorile ca sa putem demara procesul de vanzare-cumparare, domnii au specificat ca nu ies calculele, si k din cei 1200 m din cauza ca vecini de pe langa noi , cam din toate partile, au intrat pe terenul nostru s-a diminuat cu cca 200-300 m. Astfel demersurile de vanz-cump sunt intarziate cam de 2 ani si domnii angajati de mine sa ma ajute cu actele, imi tot invoca tot felul de motive, cum ca nu se poate face nik, k sa incercam alta solutie, nu cea de vanzare-cump. Eu nu vreau alta solutie, vreau sa cumpar acel teren pe care am si inceput de altfel sa construiesc
Va rog mult de tot ajutati-ma dc puteti sa imi furnizati vreo idee ce as putea sa fac, sau cum ar tb sa procedez, tre sa ajung in instanta?chiar nu se poate solutiona
Sincer marturisesc k nu sunt in domeniu si nici nu sunt foarte familiarizat cu termenii din activitatea respectiva...asa k as aprecia dc m-ati putea indruma si preciza pasii care tb sa ii urmez
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: 14 , utilizator 15:38, 31 Martie 2011
Cumnatul poate dezmembra 700 m.p. din cat are cu acte si perfectati vanzarea pe acei 700.Clarificarea pentru restul nu va afecteaza.
ar trebui proprietarul terenului sa faca actiune in instanta, se se judece cu vecinii, sa recapate suprafata pe care o are in acte si apoi sa va vanda dvs o parte din teren.
Va multumesc pt raspunsuri dar trebuie sa mai precizez ultimele detalii aflate....domnul pe care l-am angajat sa ne ajute cu dosarul, mi-a spus ca acum 10 ani tot el a facut si cartea funciara a vecinului de langa...si k a facut o mica greseala la masuratoarea si totusi ANCPI-ul ia aprobat dosarul asa. Acum dupa 10 ani cumnatul doreste sa imi vanda mie cei 700 m si acum s-a constatat greseala...
Domnul in cauza mi-a spus ca a fost cu vecinu sa dea o declaratie la notar dar din pacate nu a folosit...iar acum spune ca tb sa dea alta declaratie vecinu si anume din aceea de rectificare limite teren....si asa s-ar rezolva.
Dat eu sunt un pic sceptica pentru ca sincer sa va zic cu vecinul nu ma inteleg excelent si acum sa il pun sa dea alta declaratie si nici asta sa nu fie buna atunci este o situatie cam neplacuta.
Eu una nu vreau si nici cumnatul nu vrea sa intentam procese nimanui...vreau numai sa pot cumpara terenul.....
Mai este valabila posibilitatea unei dezmembrari cum ati spus anterior...sau acum s-a schimbat situatia dupa ultimele precizari????
Va multumesc...astept un raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare 14 14 Reiau situatia pentru k ink nu am primit un raspuns si la completarie adaugate.... Va rog daca se poate sa ma la lamuriti.... Doresc sa achizionez un teren ... (vezi toată discuția)
Suprapunere cadastru casa +teren mentionez ca parintii mei ( ... emy1991 emy1991 Suprapunere cadastru casa +teren Mentionez ca parintii mei ( tata decedat ) locuiesc intr-o comuna de 60 ani avand casa si suprafata de 1850 mp inregistrati ... (vezi toată discuția)
Contract vz-cumparare neridicat de la notariat elena_1234 elena_1234 Buna seara, Mama mea a vandut in 2002 9 ha de pamant. Tranzactia s-a efectuat la un notariat in Galati, noi fiind din alt oras. Mama s-a grabit atunci si nu ... (vezi toată discuția)