avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Suspendarea sau incetarea platii pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Suspendarea sau incetarea platii pensiei

tatal meu este pensionat pe caz de boala . Daca ar pleca din tara in vizita la sora mea in spania la un control din partea casei de pensii negasindu-l acasa i se poate oprii plata pensiei
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 06:31, 6 Aprilie 2011
Daca pleaca in vizita presupun ca nu ramane acolo?

Plata pensiei se suspenda daca tatal dvs. nu se prezinta la revizuirea medicala obligatorie sau la convocarea INEMRCM, sau daca nu mai urmeaza programele recuperatorii.

Orice echipa de control a casei de pensii lasa o invitatie pensionarului de invaliditate pentru a se prezenta la sediu, apoi acesta este convocat la comisia de expertiza. Daca nu se prezinta, plata pensiei se suspenda. Daca trec 12 luni de la data suspendarii platii pensiei, aceasta inceteaza.
el are 62 deani ,aproape 40 de ani vechime si dosarul lui de pensie este irevizuibil nu se mai duce la comisie
sora mea locuieste in spania si are posibilitatea de a avea grija de se ingrijii de sanatatea lui mai bine
dar ni s-a spus ca nu poate pleca pe o perioada mai mare din cauza pensiei ca mai are 2 ani de zile pentru a ajunge la pensia de drept
iulianagilceava a scris:
el are 62 deani ,aproape 40 de ani vechime si dosarul lui de pensie este irevizuibil nu se mai duce la comisie

Daca este nerevizuibil inseamna ca nu este obligat nici sa urmeze programe recuperatorii, deci si aceasta chestiune e lamurita.

iulianagilceava a scris:
dar ni s-a spus ca nu poate pleca pe o perioada mai mare din cauza pensiei ca mai are 2 ani de zile pentru a ajunge la pensia de drept

Nu exista nicio prevedere legala in acest sens si nici nu ar putea exista. Ar fi ceva de genul "cei care mai au doi ani pana la pensia pentru limita de varsta nu au voie sa paraseasca Romania". Este absurd, va dati seama.

Controale s-au facut anul trecut, deocamdata nu se anunta altele. Dar daca tatal dvs. locuieste cu dvs., v-ar fi usor sa-l chemati daca se vor face alte controale. Daca nu locuieste cu dvs., urmariti din cand in cand Forumul ca sa aflati noutati.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate ttincuta ttincuta sunt pensionara de invaliditate gradul II .Sotul lucreaza in Italia as vrea sa stiu daca merg la el mai beneficiez de pensie . mentionez ca domiciliu stabil va ... (vezi toată discuția)
Suspendarea pensiei de invaliditate in urma unei plangeri mincinoase sim_theo sim_theo Buna seara. Mama mea a aflat astazi ca va pierde pensia de boala deoarece tatal meu , de care este divortata de 12 ani a inaintat Comisiei o plangere , din ... (vezi toată discuția)
Program de vizita in strainatate arramona arramona Buna ziua. Va rog sa-mi da-ti si mie niste sfaturi.Mama unei minore de 4 ani vrea sa-l de-a in judecata pe fostul sot pentru a obtine un program de vizitare a ... (vezi toată discuția)