avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

sunt pensionara de invaliditate gradul II .Sotul lucreaza in Italia as vrea sa stiu daca merg la el mai beneficiez de pensie . mentionez ca domiciliu stabil va ramine in Romania si ca voi respecta toate indicatiile comisiei de expertiza de care apartin
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:31, 27 Octombrie 2011
Bineinteles ca veti beneficia de pensie in continuare, nu exista nicio prevedere legala in sens contrar. Ideea, in cazul pensiilor de invaliditate, este ca beneficiarii lor sa respecte obligatiile prevazute de Legea nr. 263/2010, respectiv:
-se prezinte la revizuirea medicala periodica;
-sa urmeze programele recuperatorii intocmite de medicul expert al asigurarilor sociale;
-sa se prezinte al convocarea INEMRCM, daca acesta ii convoaca pentru expertizare.

Neindeplinirea acestor obligatii atrage suspendarea platii pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea sau incetarea platii pensiei iulianagilceava iulianagilceava tatal meu este pensionat pe caz de boala . Daca ar pleca din tara in vizita la sora mea in spania la un control din partea casei de pensii negasindu-l acasa i ... (vezi toată discuția)
Pensie anetaaneta anetaaneta Am miopie forte peste - 23 pensionata gr 2 cu complicatiile acestei boli, recent am facut o interventie pentru cataracta si a fost schimbat cristalinul si port ... (vezi toată discuția)
Depensionare nicoleta_stan nicoleta_stan As dori sa stiu daca ma puteti lamuri. Mama mea de 53 ani a fost chemata la comisia de expertiza apensiilor, are 24 ani vechime, si i s-a stabilit in urma ... (vezi toată discuția)