avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conditii pentru pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conditii pentru pensionare

Buna ziua,
Sunt nascuta in 24.09.1954,am 29 ani si cinci luni vechime in munca(12 ani in grupa 2).In 30 noiembrie 2010 am depus dosarul pentru pensionare la limita de varsta la casa judeteana de pensii,fiind asigurata ca indeplinesc conditiile necesare!Saptamana aceasta am fost chemata la Casa de pensii sa mi sa comunice ca "este o problema",nu pot sa ies la pensie numai anticipat,la cerere!!Conform celor relatate am sau dreptul la pensionare la limita de varsta?Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:10, 12 Aprilie 2011
V-a spus bine casa de pensii, doar ca cei 3 ani se adauga stagiului realizat pana acum (adica vechimii in munca). Reducerea varstei standard de pensionare nu are legatura cu stagiile si se face conform art. 55 din Legea nr. 263/2010. Pentru 12 ani lucrati in grupa II de munca varsta standard de pensionare se reduce cu 2 ani si 6 luni, conform tabelului 1 de la art. 55 din Legea nr. 263/2010.

Deci, pentru 12 ani lucrati in grupa II de munca aveti doua beneficii:
-primiti o perioada suplimentara de trei ani, care se aduna cu stagiul realizat;
-din varsta standard de pensionare se scad 2 ani si 6 luni - perioada fixa, prevazuta la art. 55 din Legea nr. 263/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formula de calcul a pensiei de limita de varsta mihaipeste55 mihaipeste55 P.MIHAI din ROMAN am lucrat 26 ani in grupa a doua in 3 schimburi .Acuma am 58 de ani ,as vrea sa stiu cand pot sa es la pensie la limita de varsta? va ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? petea petea Sunt nascut pe 23-01-1953 Am 36 ani vechime in munca, din care 31 ani si 8 luni, in grupa a II a de munca. Cand pot iesi la pensie? Cu cat se reduce exact ... (vezi toată discuția)
Cum influențează grupa 1 de munca stagiul de cotizare si reducerea perioadei de pensionare? sofia valentina sofia valentina Am 56 de ani, o vechime in munca de 30 de ani, dintre care am 11 ani de grupa 1. Cum influențează grupa 1 de munca la stagiul de cotizare si la vârstă de ... (vezi toată discuția)