avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retineri catering pe fluturas
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retineri catering pe fluturas

Buna ziua,

Am o nelamurire. O firma ofera angajatilor o masa pe zi prin incheierea unui contract cu o firma de catering. Costul meniului este de 15 lei/zi. Din aceasta suma firma vrea sa suporte 8 lei, iar restul de 7 lei sa-i suporte angajatul.

Am aflat ca desi firma suporta suma de 8 lei, aceasta este considerata valoare in natura si este impozabila cu 16%. Suma de 7 lei (cea suportata de angajat) se vrea sa fie retrasa la sfarsit de luna de pe fluturas.

Mentionez ca firma acorda si tichete de masa in numar egal cu zilele lucratoare. Este corect ce afirma conducerea firmei legat de impozitarea celor 8 lei?
Daca aceasta facilitate nu apare in contractul colectiv la nivel de angajator, se pot retine cei 7 lei de pe fluturas ? Mentionez ca angajatii nu sunt obligati sa comande meniuri de la firma de catering. Se fac retinerile doar pentru cei care le comanda.

Multumesc pentru raspunsuri.


Cel mai recent răspuns: Iryna28 , utilizator 18:24, 7 Aprilie 2011
Din 2011 se impoziteaza si drepturile acordate in natura.
In legatura cu retinerile din salariu fara acordul dvs....acestea nu sunt tocmai legale.
Multumesc pentru raspuns!
Dar as vrea sa stiu daca suma subventionata de firma (cei 8 lei) sunt impozabili (impozit pe venit) pentru angajat. Sau ar trebui ca la aceasta suma sa se calculeze si sa se retina si celelalte contributii: CAS, CASS si Somaj?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu bogdan2309 bogdan2309 La un salariu brut realizat de 3798 lei cu tichetele de masa incluse in el am ramas cu un salariu net de 2307 lei. Am primit un avans de 600 lei iar rest de ... (vezi toată discuția)
Bani pentru mancare/hrana zilnica angajatilor ? exista asa ceva? ... dan3s2020 dan3s2020 Bani pentru mancare/hrana zilnica angajatilor ? Exista asa ceva? In ce limita? Se impoziteaza ? (vezi toată discuția)
Impozitare bonuri de masa midadu midadu As vrea sa stiu cum se impoziteaza bonurile de masa.Suma aferenta acestora se aduna cu venitul brut din care se calculeaza 0,05% somaj, 10,5 % pensii si 5,5 % ... (vezi toată discuția)