avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUPLIMENT LA CERTIFICATUL DE MOSTENITOR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUPLIMENT LA CERTIFICATUL DE MOSTENITOR

Un certificat de mostenitor,intocmit in anul 1992 de catre Notariatul de Stat.
La vremea aceea,s-a omis a se mentiona in cuprinsul acestui certificat,un testament de care a beneficiat raposata. Acel testament dispune ca intreaga avere a numitului X,fara copii sau alti descendenti si fara parinti,vaduv,sa ramana raposatei si uneia dintre fiicele raposatei,in indiviziune si parti egale,respectiv un teren de 2500 mp.
Insa,raposata a avut 5 copii. De asemenea,si sotul supravietuitor.
In aceasta situatie,s-ar impune completarea certificatului de mostenitor,cu testamentul,respectiv un supliment la certificat.
Dar,pe atunci era Notariatul de Stat.
Acum,unde anume ar trebui sa se mearga pentru un astfel de supliment ?
In situatia data,mostenitorii au urmatoarele cote trecute in certificatul de mostenitor: sotul supravietuitor 5/20,iar fiecare copil 3/20 (deci,sunt 5 frati,dintre care unul are testament impreuna cu mama decedata).
In cazul acesta,cum se poate imparti acel teren intre cei 6 mostenitori ?
Cine are testamentul,cat ia,sotul supravietuitor,cat ia,ceilalti 4 frati cat ia ?
Cum trebuie procedat,pas cu pas ???
Va multumesc. O seara buna.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 20:56, 5 Aprilie 2011
...suplimentarea o va face orice notar public de la ultimul domiciliu al defunctei...insa inainte va trebui dezbatuta succesiunea dupa testatoare pt cei 2500mp...in cote de 1/2 parte pt defuncta si 1/2 parte pentru fiica acesteia...apoi cota defunctei de 1/2 parte se va imparti copiilor si sotului in cotele specificate deja in mostenirea dezbatuta initial...
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
ContSters4579, utilizator
Dar,cine are testamentul,mai beneficiaza si de cota parte din 1/2 ce revine mostenitorilor ? Adica 1/2 din testament plus cota parte din cealalta jumatate ?
Va trebui sa mearga toti mostenitorii la notar,unde se va dezbate mai intai succesiunea dupa testator ? Testatorul a decedat in 1981,lasand in urma sa acest testament. Apoi,acelasi notar,poate face suplimentul la certificatul de mostenitor ?
Stiti cumva cam cat costa totul ? Sau ce fel de taxe se impun ?
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
gigelas, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. de curând sora mea a murit. ea a fost căsătorită ... Marialuiza27 Marialuiza27 Buna ziua. De curând Sora mea a murit. Ea a fost căsătorită dar nu a avut copii. Soțul ei fiind mai mic cu 10 ani ..ea a decis sa ii facă testament sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sora decedata so70ab so70ab Buna ziua .AM o nelamurire in legatura cu drepturille mele si a mamei mele in legatura cu statutul nostru de mostenitori ale surorii mele respectiv ficei mamei ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara mostenitori rezervatari dariad dariad In cazul dezbaterii unei astfel de succesiuni, cum se procedeaza? Caz concret. Persoana care decedeaza se presupune ca a lasat un testament sau a avut ... (vezi toată discuția)