avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa sora decedata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa sora decedata

Buna ziua .AM o nelamurire in legatura cu drepturille mele si a mamei mele in legatura cu statutul nostru de mostenitori ale surorii mele respectiv ficei mamei mele .Mentionez ca din casatoria decedatei nu au rezultat copii. Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 02:07, 30 Iulie 2011
dvs impreuna cu mama sunteti mostenitori impreuna avand o cota de 2/3 din masa succesorala iar sotul supravietuitor va avea o cota de 1/3
Beneficiati de cota legala din mostenire daca acceptati succesiunea expres sau tacit in cele 6 luni de la deces.
buna ziua, daca dupa sora decedata , care nu are urmasi ( sot , copii) dar a in tocit testament altei persoane , AM DREPTUL DE A PARTICIPA LA DEZBATEREA SUCCESIUNII SI PRETINDE COTA PARTE ?
Colateralii privilegiati NU sunt mostenitori rezervatari si daca defunctul a lasat prin testament mostenirea atunci nu mai aveti drept de mostenire.

În functie de forma in care a fost facut testamentul puteti contesta testamentul cu mai mult sau mai putin succes.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
va multumesc de raspuns .va rog , daca se poate , in cat termen se poate contesta testamentul ,care-i facut in 2008 si daca poate fi motiv ca s-a facut testament pe cota parte de mostenire ,din masa succesorala nedeschisa.

Alte discuții în legătură

Legatul universal Antik Antik '' Legatul Universal'' confera dreptul [i]legatarului universal[/i] de a exercita orice actiune patrimoniala care ar fi putut fi exercitata de testator daca ... (vezi toată discuția)
Testament fara succesiune Pretorian Pretorian Buna ziua! Problema ar fi urmatoarea: - un singur copil - un parinte decedat (in urma caruia nu s-a dezbatut succesiunea intre copil si sotul supravietuitor ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedez pentru a deschide un proces de succesiune ana_cristina_23 ana_cristina_23 Parintii mei au cumparat acum 7 ani un apartament,la scurt timp mama mea a decedat. Apartamentul este pe numele ambilor parinti, in momentul de fata as vrea sa ... (vezi toată discuția)