avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa sora decedata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa sora decedata

Buna ziua .AM o nelamurire in legatura cu drepturille mele si a mamei mele in legatura cu statutul nostru de mostenitori ale surorii mele respectiv ficei mamei mele .Mentionez ca din casatoria decedatei nu au rezultat copii. Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 02:07, 30 Iulie 2011
testatorul nu a nominalizat printr-o anexa la testament ce bunuri -valori etc a lasa ,deoarece nu am fost explicit la cota parte din masa succesorala , f a c PRECIZAREA , c a are TP asupra acestori cote parti cuvenite si celorlalti mostenitori , din masa succesorala . cu scuzele de rigoare , poate plictisesc ,dar se poate lamurii si ptr alte cauze similare , va multumesc.

Regula este urmatoarea:
Daca este vorba de legat cu titlu particular , dreptul de optiune succesorala cu privire la legatul cu titlu particular se exercita in termenul general de prescriprie de 3 ani si nu de 6 luni ca in cel cu titlu universal.(art.3 decretul 167/1958).Abia daca aceasta regula se aplica spetei dvs., va hotarati daca mergeti sau nu in instanta.Ar fi bine sa va vada un avocat actele.

avvalentina a scris:

Beneficiati de cota legala din mostenire daca acceptati succesiunea expres sau tacit in cele 6 luni de la deces.

Multumesc pentru raspunsul acordat in legatura cu succesiunea dupa sora decedata.Succesiunea s-a deschis de catre sotul supravietuitor dupa un an de zile. Am fost citat la notar unde s-a intocmit un document din care reiese ca sotul supravietuitor ne-a acceptat ca mostenitori,noi acceptind in mod tacit mostenirea .As dori sa stiu din ce anume e constituita masa succesorala ,si cam care ar fi pasii de urmat. Va multumesc.

Mergeti cu certificatul de mostenitor la primaria de domiciliu a defunctei si solicitati Anexa 24. În anexa 24 sunt inscrise toate proprietatile defunctei.

Dupa acest pas puteti face partajul succesoral daca doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legatul universal Antik Antik '' Legatul Universal'' confera dreptul [i]legatarului universal[/i] de a exercita orice actiune patrimoniala care ar fi putut fi exercitata de testator daca ... (vezi toată discuția)
Testament fara succesiune Pretorian Pretorian Buna ziua! Problema ar fi urmatoarea: - un singur copil - un parinte decedat (in urma caruia nu s-a dezbatut succesiunea intre copil si sotul supravietuitor ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedez pentru a deschide un proces de succesiune ana_cristina_23 ana_cristina_23 Parintii mei au cumparat acum 7 ani un apartament,la scurt timp mama mea a decedat. Apartamentul este pe numele ambilor parinti, in momentul de fata as vrea sa ... (vezi toată discuția)