avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitori inselati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitori inselati

Buna ziua,

Am sa incep cu o mica istorie a problemei, pentru a face mai multa lumina. Eu si cu sora mea facem parte dintr-o familie de intelectuali, tatal profesor universitar (in viata), mama noastra (medic pediatru) decedata in urma cu cativa ani (cancer de san metastatic terminal).

La moarte mamei noastre, ne-a fost adus la cunostiinta de catre tatal nostru ca cele 2 mari bunuri ale familiei, in speta 1 spatiu comercial foarte scump in zona ultra centrala a orasului nostru si 1 teren foarte mare, ambele bunuri comune ale sotilor, au trecut in posesia firmei sale printr-un contract de vanzare cumparare semnat pe ultima suta de metrii de mama noastra, aflata in faza terminala a bolii si in lipsa TOTALA a facultatilor mintale.

Mentionez ca parintii nostrii traiau practic ca si separati inainte, deoarece tatal meu o insela de cativa zeci de ani pe mama noastra, iar relatiile dintre ei erau cel mult oficiale. De fapt, mama noastra si-a exprimat dorinta de multe ori inainte de a se imbolnavi, de a divorta de tatal nostru cu partaj, pentru a ne proteja pe noi intr-un caz nefericit in care ar pati ceva. (demonstrabil, martori existenti)

Din toate datele, semnarea acestui act s-a datorat din cauza complicatiilor cerebrale de tip metastatice, mai precis cancerul metastatic a urcat si la cap, de altfel decedata nemaiputand intretine o conversatie decenta de nici o culoare, fiind un om cu minte de copil in ultima parte a vietii, cu atat mai putin calcularea actului pe care l-a semnat. (demonstrabil, martori existenti)

CVC-ul a fost intocmit in Martie 2002, intre cei doi soti si firma tatalui meu, pe suma de 275 de milioane lei vechi, care nu s-au platit fizic (doar pe act) deoarece firma acestuia nu a dispus de suma niciodata (fiind firma de hartie, fara activitate), valoarea bunurilor trecand usor de cateva miliarde de lei vechi la acea data, doar spatiul comercial a valorat aproape 1 miliard la cumpararea sa initiala. Evident, mama noastra nu a primit nici un ban, practic contractul de vanzare cumparare fiind doar pe hartie.(demonstrabil, martori existenti)

Am dori foarte mult sa stim care sunt sansele de castig daca ne hotaram sa atacam acest act de vanzare cumparare, deoarece suntem convinsi 100% ca acest act a fost unul "aranjat", "simulat", avand ca scop distrugerea masei succesorale a descendentilor, profitand de facultatile mintale alterate ale mamei noastre. Va multumim anticipat.
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2008
ishtar, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:57, 17 Iunie 2008
Neplata pretului conduce la nulitatea contractului de vinzare cumparare, nulitate care poate fi constata de instanta de judecata la cererea dv. in calitate de succesori. Puteti cere acest lucru cu ocazia iesirii din indiviziune privind mostenirea mamei dv, sau pe cale separata. In functie de dovezile pe care le veti administra in cauza puteti avea rezultate pozitive.
sanse sunt, insa trebuie sa va hotarariti, sa cautati un avocat care sa vada toate actele si sa incepeti treaba. deja au trecut ceva ani de la moartea mamei.
Va recomand sa contactati cat mai curand posibil un avocat si sa introduceti o actiune pentru anularea vanzarii facute prin fraudarea legii (pentru a ocoli interdictia vanzarii intre soti, prevazuta de art. 1307 Cod civil).

Trebuie sa verificati daca imobilele se mai afla in proprietatea societatii cumparatoare, sau au fost deja vandute unor terte persoane. Este aspect foarte important, intrucat sansele Dvs. de a readuce imobilele la masa succesorala scad vertiginos in cazul in care imobilele au fost vandute unui tert cumparator de buna-credinta.
katona ella a scris:

Va recomand sa contactati cat mai curand posibil un avocat si sa introduceti o actiune pentru anularea vanzarii facute prin fraudarea legii (pentru a ocoli interdictia vanzarii intre soti, prevazuta de art. 1307 Cod civil).


Va rog sa explicati mai detaliat, in principal partea cu fraudarea legii si articolul 1307 din CC, intrucat noi nu suntem de profesie. art 1307 din CC mai este in vigoare ? daca da, 1307 se refera si la vanzare intre soti si firmele acestora, in speta CVC persoane juridice ? va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2008
ishtar, utilizator
din ultimele date reiese ca firma tatalui nostru inca detine imobilul, dar recent si-a revendut siesi terenul . deci, sunt inca in proprietatea lui.
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2008
ishtar, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum pot sa o impiedic pe mama sa isi vanda apartamentul ? mojorisin mojorisin Buna ziua, Mama mea locuieste intr-un apartament impreuna cu tatal meu. Sunt divortati si apartamentul este pe numele ei. In ultima vreme si-a cam pierdut ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare tata catre fica fara ca cealalta fica sa stie dinica_mihaela dinica_mihaela Tatal a doua fiice (in prezent decedat) a facut act de vanzare-cumparare pentru proprietatea in care locuia (teren+casa) fiicei cea mica fara ca fiica cea ... (vezi toată discuția)
Dupa 5 ani de la divort vasilepop vasilepop Inainte cu 5 zile de casatorie mama mea mi a facut procura notarial precum pot sa vand in numele ei apartamentu proprietate care l avea, eu fiind unicul ... (vezi toată discuția)