avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Firma de recuperari creante
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Firma de recuperari creante

Buna ziua,
am avut contract cu o firma de telefonie mobila, am ramas restant cu o factura de 127 lei in 2003. In 2008 se cesioneaza creanta catre o firma de recuperare, care intenteaza actiune in instanta pe somatie de plata. Nu sunt citat niciodata.
Dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti, in martie 2011 mi se comunica inceperea executarii silite de catre executorul judecatoresc. Imi anexeaza titlul executoriu ( hotararea judecatoreasca pe care e mentionata "fara cerere in anulare"), in care scrie ca procedura de citare a fost legal indeplinita, paratul nu s-a prezentat si nici nu a depus intampinare.
Am inteles ce s-a intamplat.
Problema este ca nu am bani de avocat, voi face contestatie la executare singur, voi solicita si ajutor public judiciar.
Intrebarile sunt:
1. cum se timbreaza?
2. pot sa depun cererea de chemare in judecata si sa imi fixeze instanta taxa de timbru, dar cum aflu cuantumul?
3. unde depun contestatia?
3. cum probez?
4. mai pot sa invoc lipsa citarii ? sau e motiv de contestatie in annulare, care e inadmisibila, fiind tardiva?
5. e clar ca intervenise prescriptia, dar mai pot sa o invoc? sau e motiv de contestatie in anulare, care e inadmisibila, fiind tardiva?
6. chem in judecata si firma de recuperare si biroul executorului?

Si daca aveti si alte sfaaturi sa imi dati, le accept cu placere.

Cu multumiri,
Un om amarat.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 10:50, 6 Aprilie 2011
Debitul restatant din 2003 s-a prescris in 2006 daca nu au depus actiunea si nu au facut acte care sa intrerupa cursul prescriptiei in 3 ani de la scadenta debitului.
Depuneti initial contestatie la executare si in acelas timp ar fi bine o contestatie in anulare impotriva hotararii pe motiv ca nu ati fost citat. Citatia care s-a efectuat prin afisare, trebuie sa indice motivul afisarii, in caz contrar fiind lovita de nulitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa cerere repunere in termen anjinsan anjinsan Buna Ziua, Un debitor formuleaza o cerere in anulare impotriva unei sentinte comerciale, pronuntate pe calea OUG 119/2007. Arata el ca nu a fost citat la ... (vezi toată discuția)
Calcul termen prescriptie Marcel Mihalache Marcel Mihalache Exista un contract imprumut la banca, cu ultima plata in urma cu 3 ani si 6 luni. Dupa 6 luni de la ultima plata, banca cesioneaza creanta unei firme de ... (vezi toată discuția)
Procedura civila art.89! tudorioan tudorioan Dispozitiile art.89 Cod proc. civila nu sunt aplicabile si la contestatia in anulare? Am fost contestator intr-un dosar civil si nu am fost citat la un termen ... (vezi toată discuția)