avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Retinerea CASS din pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Retinerea CASS din pensie

Am luptat mult sa obtin decizia de pensionare. Aflu ca, avand o cuntificare a pensiei de peste 1100 lei, CAS se calculeaza la intreaga suma. Nu mi se pare corect cat guvernantii acorda nimic unei pensii de 740 lei iar noua ne calculeaza CAS la intreaga suma. Asta e, cum sa spun, ne pun pe noi sa platim si pentru restul, domnilor, doamnelor,pentru a avea aceasta pensie am platit CAS mai mult decat au platit cei cu 740 si acum platim si pentru ei? Cum vi se pare? Ce putem face?
Sper sa ma indrumati asa cum ati facut-o pana acum, nu e corect, corect mi se pare daca tot vor sa ne ia ceva, sa ia la ce depasim nu la intreaga suma. Unde e protectia noastra de contribuabil, nu e deloc cinstit si corect.
Astept sfaturi, va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:47, 5 Aprilie 2011
1. Si eu sunt in situatia dvs.
2. Nu o fi corect dar exista o lege deci are acoperire Guvernul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass; venituri realizate in acord rodica ciubotaru rodica ciubotaru 1. Doresc sa aflu cum se interpreteaza prevederea privind contributia pentru sanatate de 5.5%a celor care au pensii peste 740 lei? Se sustine la diverse ... (vezi toată discuția)
Oug 107/2010 pentru modificarea si completarea legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii micaela38 micaela38 Contribuţia de asigurări sociale de sănătate în valoare de 5.5% la întreaga sumă pentru pensionarii care au pensii mai mari de 740 lei este corecta? Nu ... (vezi toată discuția)
Retinerea cass din pensiile peste 740 lei ilie0001 ilie0001 Doresc sa imi confirmati daca in conf. cu art.296 p.9 din codul fiscal modificat pri OUG nr. 117/2010 , baza lunara de calcull a contributiei de asigurari ... (vezi toată discuția)