Sunt de profesie chimist si in data de 1 martie 2011 mi-am depus dosarul pentru pensionare la limita de varsta. Pentru perioada 1979- 1990 mi s-a solicitat de catre casa de pensii temeiul legal prin care am beneficiat de spor pentru conditii deosebite de munca (am lucrat in laborator -analize fizico-chimice). Se cere documentul, articolul , alineatul, paragraful etc.
In documentele aflate la institutia la care am lucrat sunt specificate Hotararea Consiliului de Ministri nr. 317/ 1970, Decretul -lege nr. 35/ 1990 - articolul 17 si Decretul -lege nr. 68/ 1990- art. 14.
Va rog sa imi comunicati:
1.Unde pot gasi HCM 317/ 1970 intrucat nu am gasit documentul nici pe Legis si nici in alta parte pe vreun site
2. Ar mai fi cumva si legea 57/ 1974- Capitolul 1, Art. 9, litera e)?
HCM-urile nu le mai gasiti nicaieri. In aceasta problema trebuie sa va ajute fostul dvs. angajator, pentru ca numai el stie in baza carui act normativ v-a acordat sporul.
Adeverinta emisa de acesta si depusa la casa de pensii trebuia sa contina temeiul legal in baza caruia a fost emisa (presupun ca sporul pentru conditii deosebite este mentionat intr-o adeverinta, n-ati precizat).
Da, sumele reprezentand sporul pentru conditii deosebite sunt cuprinse in adeverinta eliberata de angajator. HCM 317/ 1970 este stipulat in documentul prin care s-a acordat sporul personalului ce lucra in conditii deosebite (analize de laborator) doar ca nu este stipulat articolul, alineatul etc si am vrut sa consult documentul