avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dosar pentru pensionare - temei legal pentru acordare ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dosar pentru pensionare - temei legal pentru acordare spor conditii deosebite in anii 1979- 1990

Sunt de profesie chimist si in data de 1 martie 2011 mi-am depus dosarul pentru pensionare la limita de varsta. Pentru perioada 1979- 1990 mi s-a solicitat de catre casa de pensii temeiul legal prin care am beneficiat de spor pentru conditii deosebite de munca (am lucrat in laborator -analize fizico-chimice). Se cere documentul, articolul , alineatul, paragraful etc.
In documentele aflate la institutia la care am lucrat sunt specificate Hotararea Consiliului de Ministri nr. 317/ 1970, Decretul -lege nr. 35/ 1990 - articolul 17 si Decretul -lege nr. 68/ 1990- art. 14.

Va rog sa imi comunicati:

1.Unde pot gasi HCM 317/ 1970 intrucat nu am gasit documentul nici pe Legis si nici in alta parte pe vreun site

2. Ar mai fi cumva si legea 57/ 1974- Capitolul 1, Art. 9, litera e)?

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Adriana_Stoica , utilizator 07:42, 6 Aprilie 2011
HCM-urile nu le mai gasiti nicaieri. In aceasta problema trebuie sa va ajute fostul dvs. angajator, pentru ca numai el stie in baza carui act normativ v-a acordat sporul.

Adeverinta emisa de acesta si depusa la casa de pensii trebuia sa contina temeiul legal in baza caruia a fost emisa (presupun ca sporul pentru conditii deosebite este mentionat intr-o adeverinta, n-ati precizat).
Da, sumele reprezentand sporul pentru conditii deosebite sunt cuprinse in adeverinta eliberata de angajator. HCM 317/ 1970 este stipulat in documentul prin care s-a acordat sporul personalului ce lucra in conditii deosebite (analize de laborator) doar ca nu este stipulat articolul, alineatul etc si am vrut sa consult documentul

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporuri nevalorificate la calculul pensiei ContSters122901 ContSters122901 O situatie putin neclara.... S-au depus actele pentru o pensionare anticipata (anticipatie de 9 luni) 1. Perioada 1969- 1972 - in carnet de munca - ... (vezi toată discuția)
Acte normative de acordare a sporului de noapte incepand din anul 1950 anda.i anda.i Sper sa fiu de ajutor Temeiul legal in baza caruia au fost acordate sporurile de noapte ce trebuiesc mentionate la eliberarea adeverintei de recalcularea ... (vezi toată discuția)
Adeverinta si pensionare BoeruLivia BoeruLivia Sunt nascuta in 12.02.1955, actual tehnician chimist Lucrez si am lucrat in laboratoare de analize fizico-chimice in permanenta fiind expusa noxelor. Perioada ... (vezi toată discuția)